Vodič za kampovanje na plaži

Ako ste odlučili da letujete pod vedrim nebom i budete u nekom kampu, morate da znate nekoliko važnih stvari kako se vaš dugoočekivani odmor, ne bi pretvorio u noćnu moru.

Putovanja 02.07.2014 | 12:12
Vodič za kampovanje na plaži

Kampovi su obično smešteni u blizini uređene plaže i imaju svu potrebnu infrastrukturu, tako da vas tek nekoliko organizacijskih koraka deli od brčkanja u moru nakon što se smestite.
Današnji kampovi opremljeni su sanitarnim čvorovima, a postoje i sve dodatne prostorije poput onih za povijanje beba, kabine prilagođene potrebama osoba sa invaliditetom, pa čak i posebni tuševi za higijenu kućnih ljubimaca.

Možete računati i na tuševe s toplom vodom, struju, prostor za pranje posuđa, razne aktivnosti i bežični internet.

Nakon što ste pronašli lokaciju i kamp u koji želite da idete sledi "veliko pakovanje". Ukoliko kampujete po prvi put, morate nabaviti svu opremu od šatora do kuvala i sklopivih stolica i stola.

Utešno je da sve kupljene stvari možete koristiti godinama pa na njih gledajte kao na ulaganje. Od osnovnih stvari koje morate imati u bilo kojem kampu su šator, alat za postavljanje šatora, metlica i lopatica, podloga za ispred i ispod šatora, vreće za spavanje, dušeci na naduvavanje, pumpa za naduvavanje dušeka i pribor za popravke, posteljina, produžni kablovi, baterije, rasveta (lampe), kanap za sušenje veša, štipaljke, lekovi i slična sredstva poput onih protiv komaraca.

Takođe morate pronaći rešenje za kuvanje svakodnevnih obroka. Postoje plinske boce s kuvalima napravljene baš za kampovanje. Uz to morate da mislite na sve dodatne stvari, od posuđa do hrane i lavora u koji ćete odložiti prljavo i posle čisto posuđe. Nemojte da zaboravite ni sve kozmetičke potrepštine poput gela za tuširanje ili toalet papira i fena za kosu.

Najpametnije bi bilo da napravite listu i tematski je podelite. Računajte da, što se garderobe tiče, morate imati i po neki topliji komad, jer uveče može biti hladno.
Čak i da zaboravite neku potrepštinu, nemojte da se brinete, jer svi veći kampovi imaju prodavnice.

Da bi vam bilo lakše da se raspakujete kada stignete, slažite stvari određenim redosledom. Neka poslednji bude šator i stvari za njegovo postavljanje.

Komentari / 0

Ostavite komentar