Upozorenje na nove nepogode u BiH

Meteoalarm objavio je žuto upozorenje za područje cijele BiH, koje predviđa da vrijeme može biti potencijalno opasno.

Bosna i Hercegovina 30.06.2014 | 10:15
Upozorenje na nove nepogode u BiH

Za Banjaluku, Foču, Prijedor i Trebinje predviđene su grmljavisnke nepogode i kiša od 30 do 50 litara po metru kvadratnom, kao i za Višegrad, gdje će duvati i vjetar jačine 40 kilometara na čas.

Iz Meteoalarma građane obavještavaju da vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali da je potreban oprez ako planiraju aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati pretežno oblačno, nestabilno i znatno svježije vrijeme, praćeno kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Najviša dnevna temperatura od 16 do 23, na jugu i sjeveroistoku od 25 do 28 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Izraženiji pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u istočnim i sjeveroistočnim krajevima, praćeni pojačanim vjetrom, mjestimično i gradom. 

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

nebitan

30.06.2014 09:03

A đe baš sad kad treba popis da krene.

ODGOVORITE
Name

Milorad

30.06.2014 09:08

I niko u ovoj kanalizaciji od drzave da postavi pitanje nadleznim ministarstvima: 1.Ko su avioni koji nam svakodnevno preljecu iznad glava i sta ispustaju u atmosferu iznad nas?? Prave na stotine preleta dnevno i svi to gledaju neprestano. 2. Ko im je dao odobrenje da koriste vazdusni prostor ove kanalizacije od drzave? 3. Kakvi se eksperimenti rade nad nama ovdje i sta je krajnji cilj svega. Ako je krajnji cilj da se svi iselimo, neka nas potrpaju u neke vozove i odvezu u neki novi zbirni centar da se bar ne patimo previse. Kad slusam ove meteorologe pocinjem da osjecam veliku tugu jer prognoziraju nesto za sto oni najbolje znaju da nije prirodno i umjesto da progovore o tome na pravi nacin, i dalje prognoziraju, i zbunjuju ovaj vec u cvor svezan, napaceni narod. Neka ih je sramota i naroda i struke. Umjesto sto gurate glave u pjesak, recite javno,svima, sta su projekti NATO-a o kontroli klime i hrane, sta nam rade svaki dan, podignite nivo svjesti ljudi do tacke da se pocnemo braniti od svakog zla koje nas snalazi, prije nego li nas nestane!!! A snaslo nas je previse zla i izvana, jos vise iznutra. Ako sve ovo prezivimo ni radijacija nam nece moci nista!! Sram Vas bilo METEOROLOZI!!

ODGOVORITE
Name

nebitan

30.06.2014 09:53

Milorade prijatelju pusti teorije zavjere, mi smo toliko jadni da nam je i kiša sad opasnost po živu glavu. Nama je uvjek neko drugi kriv. Zašto se godinama kanali ne čiste, nasipe niko ne radi. Koliko je do sada uloženo u odbrane od poplava? Jedna velika 0. I jedan od najvećih problema je pretjerana eksplotacija šuma (samo jedno drvo može da primi oko 400 litara vode, a topola i do 800).

ODGOVORITE
Name

crni mrki

30.06.2014 10:00

I meni ovo previse na manipulaciju smrdi nego priroda

ODGOVORITE
Name

čiča

30.06.2014 10:01

Potpuno jasan i ispravan komentar od "Milorada"... Dovoljno je pogledati u nebo dok zaprašuju i već znamo da je za dva dana novo nevrijeme.... Zasipaju nas chemtreilsiam punim aluminijuma, barijuma i ostalih teških metala...

ODGOVORITE
Name

Није важно

30.06.2014 10:02

Господе Исусе Христе Сине Божији помилуј нас грешне.

ODGOVORITE
Name

Lija

30.06.2014 11:31

Mislim da se ne radi o teoriji zavjere. Opšte poznata činjenica je da čovjek može uticati na meteorološke pojave, ne samo uništavanjem prirodnih resursa-šuma, već i razvojem određenih tehnologija.Pitanje je zašto niti jednu godinu do sada,u Moskvi na dan 9.maja kada se održava vojna parada ruske vojske, ne pada kiša.

ODGOVORITE
Name

borac rs

30.06.2014 12:51

Manite se gluposti aviona prasenja i kojesta vidite li da je danas zlo i u slveniji a mi samo kako su svi protiv srba saberimo se malo i svatimo da su klimatski poremecaji svakodnevnica prosle godine je poplavljena njemacka ko nji prasi dajmo se malo u pamet i ne brukaj mo se glupim komentarima

ODGOVORITE