U modi je niski rep

S obzirom na to da se u ovo doba godine najbolje osećamo kada pokupimo kosu, frizeri su predložili nekoliko oblika koji će biti vrlo aktuelni. Jedan od najatraktivnijih je niski rep.

Moda i ljepota 28.06.2014 | 11:05
U modi je niski rep

Svaka dama zna da je kosa jedan od glavnih ženskih aduta i da i te kako može da doprinese boljem izgledu. Baš zato, gotovo sve žene poklanjaju veliku pažnju izboru frizure, naročito leti kada kosa posebno dolazi do izražaja.

S obzirom na to da se u ovo doba godine najbolje osećamo kada pokupimo kosu, frizeri su predložili nekoliko oblika koji će biti vrlo aktuelni ove sezone. Jedan od najatraktivnijih je niski rep za koji, inače, modni stručnjaci kažu da najbolje odražava stil. Zapravo ova frizura jednako je i graciozna, otmena, elegantna i vrlo opuštena u zavisnosti od odevne kombinacije. U isto vreme, ona daje pečat kompletnom izgledu, jer još više ističe stil.

Kosu možete vezati na više načina i upravo je u tome i tajna ove frizure:

1. U klasičnoj varijanti rep je zalizan na potiljku, a ovakvu frizuru možete nositi u svakoj prilici. Odlično stoji uz smokey-eyes mejkap tehniku. Ako želite nešto drugačiji izgled, dovoljno je da pustite nekoliko pramenčića sa strane.

2. Elegantniju varijantu čini rep vezan sa strane - dovoljno je da kosu pokupite i blago vežete u stranu jednostavnom uskonicom ili gumicom.

3. Za dame koje vole ležerniju varijantu idealan je blago razbarušen rep sa izvučenim pramenovima, kao i onaj presavijen na pola.

4. Ako imate ravnu kosu frizeri predlažu da je pokupite na potiljku, a deo sa strane prebacite iza ušiju - upravo ovaj detalj čini ovu frizuru i jednostavnom i vrlo otmenom.

5. Na talasastoj i kovrdžavoj kosi rep na potiljku uvek izgleda neobavezno, ali i veoma ženstveno i elegantno.

6. Ukoliko želite da ovu frizuru učinite još zanimljivijom možete da natapirate gornji deo kose, pa tek onda da je vežete gumicom ili zakačite šnalom. Potom je malo razbarušite češljem ili prstima i nanesite lak.

7. Odličan efekat dobićete i ako zgužvate kosu pomoću pene ili kreme, a onda je lagano vežete na potiljku i izvučete pramenčiće sa strane.

Komentari / 0

Ostavite komentar