Poređenje „glupih“ i pametnih telefona

Tehnologija neverovatno brzo napreduje što se možda i najbolje vidi po tome koliko se novih modela mobilnih telefona svake godine pojavi na tržištu. Međutim, koliko su oni napredniji traži „detaljniju“ analizu.

Informacione tehnologije 28.06.2014 | 00:17
Poređenje „glupih“ i pametnih telefona

Sajt Truthfacts objavio je uporedni test „glupih“ i pametnih telefona. Kao predstavnik prvih uzeta je „nokija 3310“ koja se uhvatila u koštac sa „ajfonom“.Dužina trajanja baterije na „nokiji“ bila je tri do četiri dana, dok „ajfon“ uz prilično korišćenje izdrži tri do četiri sata.

Što se izdržljivosti na udarce tiče jasno je ko je pobednik. Svi koji su imali stare „nokije“ znaju da je u pitanju „neuništiva“ naprava. Pad sa trećeg sprata na asfalt zahtevao bi nešto duže traženje baterije i poklopca, kratko sastavljanje telefona, malo molitve, pritisak na dugme i ekran bi se, nekim čudom, upalio.

Nasuprot tome, „pametni“ telefoni ukoliko padnu sa više od pola metra na drveni pod morate da imate mnogo sreće da prođu bez posledica.

Ažuriranje softvera nije bilo potrebno, dok je sad potrebno barem jednom nedeljno to uraditi.Radni vek i ponovo poen za „glupe“ telefone. Mnogi ljudi iz sentimentalnosti nisu još bacili svoje stare mobilne, već ih drže po fiokama, a najbolja stvar je što kad bi im stavili karticu i ubacili kabl od punjača, upalili bi „na keca“.

Sa druge strane, „pametni“ ako izguraju dve godine se može smatrati uspehom.

Kada je kucanje poruka u pitanju, na starim mobilnim telefonima oni sa uvežbanim prstima mogli su da iskucaju i 9 karaktera u sekundi. Reklo bi se da je ovo „zicer“ za pametne telefone, ali ne lezi vraže. Koliko ste samo puta proklinjali opciju automatskog ispravljanja.

Iako je ceo „test“ zamišljen kao šala, ne može se poreći i da je dosta toga tačno.

Komentari / 0

Ostavite komentar