Snajperista tražio da puca tokom prve utakmice Kupa

Policijski snajperista zatražio je dozvolu da otvori vatru na naoružanu osobu koju je primjetio da prilazi brazilskom predsjedniku Dilmi Rusef i drugim zvaničnicima tokom prve utakmice Svjetskog fudbalskog kupa 12. juna, izjavili su danas brazilski zvaničnici.

Svijet 27.06.2014 | 21:28
Snajperista tražio da puca tokom prve utakmice Kupa

Snajperista nije dobio dozvolu i kasnije se ispostavilo da je osumnjičeni bio drugi policajac.

Više od 60.000 gledalaca bilo je na prepunom stadionu "Itakverao" u Sao Paolu gdje se odvijala prva utakmica Svjetskog prvenstva između reprezentacija Hrvatske i domaćina Brazila.

Policijski zvaničnik Adrijano Moneta potvrdio je danas da se incident desio i da je "došlo do greške u komunikaciji koja je vrlo brzo ispravljena". On nije želio da otkrije druge detalje.

Brazilski dnevnik "Folja de Sao Paolo", koji je prvi pisao o ovom incidentu, naveo je da je snajperista vidio naoružanu osobu kako se približava Rusefovoj, predsjedniku Svjetske fudbalske federacije /FIFA/ Sepu Blateru i generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu.

List navodi da je, strahujući da je u pitanju napadač prerušen u policajca, snajperista zatražio dozvolu da puca, ali je nije dobio.

"Samo nekoliko minuta kasnije, službenik zadužen za pregled lica unutar sobe za nadzor stadiona identifikovao je osumnjičenog kao policajca, koji je kasnije izjavio da je ispitao moguću bombašku prijetnju", piše list.

Moneta je rekao da ne želi da komentariše izvještaj o bombaškoj prijetnji niti zašto je policajac bio u oblasti u kojoj su sjedili Rusefova i drugi zvaničnici.

Komentari / 0

Ostavite komentar