Tužilaštvo traži oduzimanje Šordine imovine

Banjalučko Okružno tužilaštvo zatražilo je od Osnovnog suda u Banjaluci da privremeno oduzme imovinu vrijednu više stotina hiljada maraka od Zdravka Šorde, koji je optužen za zelenaštvo i iznudu, te njegove nevjenčane supruge Nikoline Maričić.

Republika Srpska 26.06.2014 | 21:57
Tužilaštvo traži oduzimanje Šordine imovine

Tužilaštvo je na današnjem ročištu tražilo oduzimanje imovine stečene krivičnim djelom.

Od Šorde i Maričićeve traže da privremeno budu oduzeti zgrada u banjalučkom naselju Česma, vrijedna nekoliko stotina hiljada maraka, tojota rav4 vrijedna 61.200 maraka, stan u naselju Obilićevo, koji se procjenjuje na 78.000 KM, kao i voćnjak i pašnjak od 1.465 kvadratnih metara i parcele od 311 kvadratnih metara.

Željka Babić, tužilac, istakla je da je tokom istrage Tužilaštvo utvrdilo nesklad između prihoda, rashoda i imovine Šorde i Maričićeve u vrijednosti od 142.739 maraka. Prema njenim riječima, tokom finansijske istrage ovog slučaja utvrđeno je da su Šorda i Maričićeva nezaposleni, a u kratkom roku su stekli imovinu velike vrijednosti.

Branioci Šorde, advokati Jadranka Ivanović i Jasminka Jovišević, su istakli da je zahtjev Tužilaštva neosnovan i neuređen.

Protiv Šorde je policija Okružnom tužilaštvu Banjaluka dosad proslijedila tri izvještaja, prema kojima je zelenaštvom i iznudom pribavio ukupno oko 135.000 maraka.

Šorda je osumnjičen da je od jula 2008. do 28. aprila ove godine, kada je uhapšen i pritvoren, iskoristio tešku materijalnu situaciju više Banjalučana te im posuđivao novac uz zelenaške kamate.

Komentari / 0

Ostavite komentar