Uprkos krizi Francuzi biraju najskuplje hotele

Velika većina Francuza koji će ovog leta negde putovati planira da potroši istu ili nešto veću sumu novca nego prošlog leta, pokazuje istraživanje kompanije TripAdvajsor (TripAdvisor), sprovedeno na uzorku od 1.363 građana.

Putovanja 26.06.2014 | 09:20
Uprkos krizi Francuzi biraju najskuplje hotele

Uprkos ekonomskoj krizi, 16 odsto Francuza planira da potroši više nego u leto 2013, a 59 odsto njih onoliko koliko su potrošili i prethodnog leta, dok je 25 odsto ispitanika izjavilo da će izdvojiti manje novca.

Što se iznosa putničkog budžeta tiče, 34 odsto građana potrošiće više od 1.500 evra po osobi, 24 odsto između 1.000 i 1.500 evra, 31 odsto njih između 500 i 1.000 evra, i najzad, 12 odsto onih koji planiraju putovanje ovog leta potrošiće do 500 evra.

U studiji se navodi da će Francuzi svoje navike, ipak, donekle prilgoditi krizi, pa će veliki broj njih putovati niskotarifnim avio-kompanijama, ali se zato teško odriču dobrih hotela, pa će se tako 62 odsto francuskih turista smestiti u hotelima sa četiri ili pet zvezdica.

Za period jul-avgust, Francuska ostaje prva destinacija za 22 odsto Francuza, na čelu sa ostrvom Korzika (34 odsto), sledi Pariz (12 odsto), zatim Bijaric (region Atlantski Pirineji), šest odsto će ići u Arkašon (region Akvitanija) i u Nicu četiri odsto.

Španija je druga turistička destinacija za Francuze, za koju se ovog leta odlučilo njih 16 odsto.

Što se tiče dužine boravka, studija otkriva da će 40 odsto Francuza putovati na najmanje dve nedelje, a njih 32 odsto na duže od dve nedelje. Za aranžman u trajanju od samo sedam dana opredelilo se njih 25 odsto.

Kada su u pitanju rezervacije putovanja, 24 odsto anketiranih je svoj aranžman za ovo leto rezervisalo šest meseci unapred, trećina je to obavila tri do šest meseci ranije, a 20 odsto samo tri meseca unapred.

Oko 11 odsto putnika opredelilo se za rezervacije mesec dana unapred, a 15 odsto njih za ponude "last minit", odnosno u poslednjem trenutku.

Komentari / 0

Ostavite komentar