Sipa radi izvanredan posao

Šef Operativnog odsjeka za borbu protiv finansiranja terorističkih aktivnosti FBI An Holden i pravni ataše Ambasade SAD u BiH Luis Kjuesad istakli su da Agencija za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ radi izvanredan posao u borbi protiv kriminala.

Bosna i Hercegovina 26.06.2014 | 07:26
Sipa radi izvanredan posao

Holden i Kjuesad posjetili su Sipu gdje su sa direktorom Goranom Zupcem održali sastanak povodom obuke koja se od 23. do 27. juna, u organizaciji Ambasade SAD, održava u Sipi.

Fokus obuke namijenjene istražiocima koji rade na istragama terorizma je finansiranje terorističkih aktivnosti i drugi bitni aspekti ovog vida kriminala, saopšteno je iz Sipe.

Osim pripadnika Sipe, obuci prisustvuju i pripadnici Granične policije BiH, Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH, MUP-a Republike Srpske, Policije Brčko distrikta i Službe za poslove sa strancima.

Po okončanju obuke u petak, 27. juna, polaznicima kursa biće uručeni sertifikati o učešću.

Obuka je organizovana radi dodatnog razvijanja saradnje u stvarima od uzajamnog interesa, a izvode je stručnjaci u oblasti borbe protiv terorizma i finansiranja terorističkih aktivnosti FBI-ja.

Zubac je zahvalio na podršci u jačanju operativnih kapaciteta Sipe, navodeći da njeni istražioci kroz ovakav vid obuke usvajaju najbolje svjetske prakse, što se odražava na kvalitet njihovog rada, te naglasio je da će Agencija uzvratiti dobrim rezultatima.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

sipa

26.06.2014 05:58

Kad bi sve institucije u BiH radile posao kako ga radi SIPA, koliko bi nam bilo bolje...

ODGOVORITE
Name

xxx

26.06.2014 18:17

Radi brate ubise se od posla zato kamionima svercuju oruzje da sutra zatreba covjeku da ubije medvjeda nema cim sve prodadose Areapima.

ODGOVORITE
Name

grigorije

26.06.2014 21:12

Zubac traži zaštitu za sebe, ne bi li ga kako ameri ostavili u žvotu.... jadna je Sipa kad ima takvog direktora

ODGOVORITE