Irska je najbolja zemlja na svijetu

Irska je proglašena za najbolju zemlju na svetu zbog toga što je najviše doprinela čovečanstvu i planeti, tvrdi novo istraživanje, a prenosi "Independent".

Svijet 25.06.2014 | 09:40
Irska je najbolja zemlja na svijetu

Rezultati su predstavljeni u okviru prvog „Dobra zemlja“ indeksa, koji rangira zemlje na osnovu 35 odvojenih faktora Ujedinjenih nacija, Svetske banke i drugih internacionalnih institucija.

Britanija se našla na sedmom mestu, ali se usled cvetajuće tehnološke industrije našla na prvom mestu liste zemalja koje su najviše doprinele nauci i tehnologiji.

Ratom razrušeni Irak, Libija i Vijetnam zauzeli su samo dno liste.

Iako se na prvom mestu našla Irska, nordijske zemlje su prihvaćene kao region koji je najviše doprineo čovečanstvu i planeti – i tako nadmašile bilo koji drugi deo sveta.

SAD su se našle na dvadeset i prvom mestu usled jako loših ocena kada su internacionali mir i bezbednost u pitanju.

Kenija je proglašena najboljom nacijom u Africi koja je ponajviše doprinela planeti i nalazi se na dvadeset i šestom mestu liste i jedina je zemlja sa kontinenta koja je dospela među prvih trideset zemalja.

Kako bi stvorili listu, naučnici su razmatrali veličinu ekonomije neke zemlje, a potom su procenjivali njen globalni doprinos nauci, tehnologiji, kulturi, internacionalnom miru i sigurnosti, prosperitetu i jednakosti kao i zdravlju i dobrostanju čovečanstva.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Mohunjar

25.06.2014 11:12

Odma selim ,ima ko hoce

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

25.06.2014 17:17

Irci su kraljevi u svakom pogledu. Nacija za poštovanje!

ODGOVORITE
Name

roki

25.06.2014 23:17

Ima jedna izreka: Zašto je Bog izmislio viski? Da spriječi Irce u osvajanju svijeta!

ODGOVORITE