Uhapšena još tri lica

Pripadnici Granične policije BiH danas su na području Skelana uhapsili lica čiji su inicijali A.R, H.K. i N.Š. koja se sumnjiče za organizovani kriminal i krivična djela iz oblasti finansijskog kriminala i korupcije u predmetu kodnog naziva "Pandora".

Bosna i Hercegovina 23.06.2014 | 17:28
Uhapšena još tri lica

Lica su uhapšena, postupajući po hitnoj potrazi raspisanoj od Sipe, na osnovu naredbe Tužilaštva BiH, saopšteno je iz Sipe.

U službenim prostorijama Sipe biće izvršena kriminalistička obrada nad njima, nakon čega će, shodno uputstvima nadležnog tužioca biti odlučeno o njihovom daljem statusu.

Aktivnosti po ovom predmetu se nastavljaju i trajaće dok sva osumnjičena lica ne budu pronađena i predata Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

Sud BiH odredio je u petak, 20. juna, jednomjesečni pritvor za bivšeg direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH Kemala Čauševića, pomoćnika direktora Sektora za carine Zdravka Cvjetinovića i još sedam uhapšenih u akciji "Pandora" zbog sumnje da su zloupotrebom položaja i ovlaštenja oštetili budžet BiH za dvije milijarde KM, potvrđeno je Srni u ovom sudu.

Pritvor je određen i Anesu Sadikoviću, Janku Jovanoviću, Milanku Nikiću, Miroslavu Kragulju, Zoranu Cvjetinoviću, Enisi Imširović i Jusufu Ćosoviću.

Komentari / 0

Ostavite komentar