Semberiji i dalje nedostaje hrana

Na sjednici Štaba za vanredne situacije grada Bijeljine, odlučeno je da akcenat u narednom periodu bude stavljen na osiguranje podjele vaučera u iznosu od 5000 KM, koje bi porodice iz poplavljenih područja trebale dobiti početkom jula.

Republika Srpska 21.06.2014 | 23:14
Semberiji i dalje nedostaje hrana

Vanredna situacija i dalje je na snazi u selima koje je poplavila Sava, a registar šteta trebao bi biti završen do 30. juna.

Stanje u poplavljenom području se stabilizuje, radi se na ojačavanju nasipa i nema opasnosti od novih poplava, poručio je šef štaba za vanredne situacije grada Bijeljina Mićo Mićić.

Prioritet sada treba biti obezbjeđivanje materijalne sigurnosti, barem u vidu novčanih vaučera koji ne rješavaju čitav problem ali će za plaćanje rate kredita, kupovinu namještaja, građevinskog materijala, dobro doći.

Jutros je počeo tretman suzbijanja komaraca u Semberiji i biće nastavljen u narednim danima.

Mićić apeluje na stanovništvo da savjesno učestvuju u popisu štete.

(BN TV)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

AnaLjubljana

22.06.2014 10:07

Ovo je tek početak kraja. Ne može večito ni humaitarna pomoć dolaziti! Pa ove humanitarne (lične i zajedničke akcije Srbi iz inostranstva svojima i drugima pomožu od 1992. godine - pa to je pola veka!) A a sad ekonomska je kriza obuzela sve. U Republici Srpskoj će biti totalna glad, kada prestane da dolazi humanitarna pomoć... nema ekonomije, nema ništa, samo lažljive priče Milokrada i njegovih g..onja! Ali doće vreme, da će pojesti sve što su po..ali.

ODGOVORITE