Policija »češlja« načelnika opštine Bosanski Petrovac

Zlatko Hujić, načelnik opštine Bosanski Petrovac, pod istragom je Federalne uprave policije (FUP), koja ga sumnjiči da je nezakonito zapošljavao i novcem iz opštinskog budžeta renovirao privatnu imovinu.

Bosna i Hercegovina 21.06.2014 | 08:29
Policija »češlja« načelnika opštine Bosanski Petrovac

 

Izvor "Nezavisnih" iz FUP-a navodi da je istraga protiv Hujića pokrenuta, te da je u sklopu nje već odrađeno prikupljanje niza dokaza.

"Iz zgrade opštine Bosanski Petrovac izuzeta je dokumentacija, a istraga je pokrenuta nakon podnesene anonimne prijave, u kojoj se navodi da je Hujić zloupotrijebio službeni položaj", navodi naš sagovornik, upućen u istragu.

On još dodaje da je u sklopu istrage već ispitano nekoliko osoba iz Bosanskog Petrovca, kojim je policija postavljala pitanja u vezi s poslovanjem Hujića.

Prema saznanjima "Nezavisnih", već je utvrđeno da je Hujić zaista zaposlio određen broj ljudi, ali policiji je dosta interesantnije trošenje budžetskog novca.

"Načelnik opštine Bosanski Petrovac vlasnik je lokala u centru grada, čija je površina oko 60 kvadratnih metara, a koji je kupio prije osam godina. Ta zgrada je, sumnja se, renovirana budžetskim novcem. Preciznije, na objektu je, između ostalog, urađena fasada, a ti radovi koštali su oko 12.000 maraka", navode naši sagovornici.

Sa druge strane, Hujić je "Nezavisnim" potvrdio da je istraga protiv njega pokrenuta, ali, kako je rekao, način na koji se ona sprovodi veoma je "ružan i nedoličan".

"Oni dolaze meni u opštinu, ne najavljuju se, u policiju vode građane i saslušavaju ih. U gradu se pravi panika, ružna slika o meni. Mene djeca pitaju: 'Tata, hoćeš li ti ići u zatvor'", naglašava Hujić.
Tvrdi da je riječ o harangi protiv njega, te da nije privođen, već da je tek u toku istraga.

"Ja jesam zapošljavao, ali to je sve regularno. Koga god sam zaposlio, mislim da sam to uradio jer tako treba", naglašava Hujić, koji je na čelu Bosanskog Petrovca od novembra 2012. godine.
Kada je riječ o trošenju budžetskog novca, on tvrdi da je, takođe, sve urađeno u skladu sa zakonom, te da je, kako ističe, "pred Opštinskim vijećem prošlo izvršenje budžeta".

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mimo

21.06.2014 07:03

Lopovluk mu iz ociju viri.

ODGOVORITE
Name

Pitam se Pitam

21.06.2014 07:31

U kakvom drustvu zivimo, Dobro je obicni gradjanin i ziv od lopova i kriminalaca koji opustosise ovu zemlju

ODGOVORITE
Name

Cesljanje

21.06.2014 16:38

A i policija "ceslja" celavog covjeka, svasta... Sve kad "precesljaju" ni dlaku nece naci..

ODGOVORITE
Name

xxx

21.06.2014 18:50

Ove nase guzonje imaju sa svih strana primanja otvaraju kafane malo trguju sa drogom malo uzimaju od sirotinje dobra plata na polozajima sa svih strana kapa a jadna sirotinja nemoze da nadje kanale da kopa da zaradi koji dinar

ODGOVORITE