iWatch prodaja počinje u oktobru

Prema izvorima agencije Rojters, koja se poziva na pouzdane izvore, tajvanska kompanija "Quanta Computer Inc" počeće masovnu proizvodnju prvog Apple-ovog pametnog sata "iWatch" u julu ove godine, a zvanično će biti predstavljen na specijalnom događaju u oktobru.

Informacione tehnologije 20.06.2014 | 13:21
iWatch prodaja počinje u oktobru

Apple-ov pametni sat će imati displej dijagonale 2,5 inča i biće pravougaonog oblika. Prema Rojtersovom izvoru, sat će "izvirivati" iz narukvice, a imaće i touchscreen i mogućnost bežičnog punjenja. Apple očekuje da će isporučiti 50 miliona satova u prvoj godini ili samo do kraja 2014. do 15 miliona, a test-satovi trenutno se proizvode u Quanta Computersu, koji će biti i glavni partner – ekrane će ekskluzivno proizvoditi LG.

Početak prodaje iWatch-a verovatno će biti u oktobru, a masovna proizvodnja kreće već u julu.

Prema brojnim izvorima sat će verovatno imati i senzor koji će pratiti puls, a singapurska kompanija Heptagon jedan je od proizvođača ovog senzora. Ranije spekulacije sugerisale su da će senzori pratiti i brojne druge zdravstvene parametre. Očekuje se da će interfejs iWatch-a biti u skladu s onim što nudi iPhone i iOS 8, i da će omogućiti praćenje svih notifikacija i informacija.

Ekran od 2,5 inča je veći nego što se ranije “tvrdilo”, 1.3" ili 1.6” i to verovatno da bi se uklopio sa različitim veličina narukvice. 2.5” je veličina koja ima i trenutna verzija iPod Nano plejera, mada se očekuje da će iWatch biti više četvrtastiji od njega.

Rojters je posle prvih “proverenih informacija” objavio i dodatak u kome tvrde da će, iako iWatch neke funkcije može da obavlja i samostalno, za neke druge – kao što su poruke ili voice chat – morati da ima povezan smartfon i to isključivo iOS uređaje.

Navode Rojtersa uglavnom je potvrdio i "The Wall Street Journal", koji smatra i da će se uređaj pojaviti u više veličina ekrana i da će imati više od 10 senzora za praćenje zdravstvenih i fitnes parametara.

Komentari / 0

Ostavite komentar