Samo odabrani mogu u Fond “solidarnosti”?

Privredna komora RS, na poziv Ministarstva finansija, uskoro treba da predloži firme koje će zaključiti ugovore s Fondom “solidarnosti”, a u kojima će stanovništvo pogođeno poplavama iskoristiti vaučere.

Republika Srpska 19.06.2014 | 22:38
Samo odabrani mogu u Fond “solidarnosti”?

Da li će to biti posao za odabrana preduzeća još uvijek nije jasno. Ali indikativno je da posao koji ide u korist izabranih firmi režimski mediji predstavljaju kao „pomoć vaučer metodom“.

Još indikativnije je da je Komora privrednicima dala rok od samo dva dana da se prijave za poslove s Fondom solidarnosti. Pa ko vidio – vidio.

Ministarstvo finansija RS zatražilo je nedavno da Privredna komora utvrdi listu privrednih subjekata s kojima će Fond “solidarnosti” zaključiti ugovore i omogućiti stanovništvu da u njihovim objektima iskoriste vaučere koje dobiju.

Režimski mediji su poziv formulisali kao „pružanje pomoći pri sanaciji štete od poplava vaučer metodom“. Ministarstvo finansija i Komora nazvali su to „aktivnim uključivanjem u realizaciju aktivnosti nabavke roba i usluga metodom vaučera iz sredstava Fonda“. A suština je, zapravo, u izboru firmi koje će dobiti poslove s Fondom “solidarnosti”.

Zanimljiva činjenica u cijeloj priči jeste da je komora uputila poziv privrednicima 18. juna, dajući im rok od samo dva dana da se prijave kako bi s Fondom zaključili ugovor.

Poslanik SDS-a u NSRS Miladin Stanić uvjeren je da je tako kratak rok dat kako se ne bi mogli prijaviti svi privrednici.

„Jer SNSD svakako bira ko će učestvovati u nabavci roba za Fond “solidarnosti”. To će biti odabrana preduzeća tajkunskih prijatelja vladajuće stranke“, tvrdi poslanik SDS-a Miladin Stanić.

Podsjeća da su se sredstva mogla obezbjediti iz nenaplaćenih poreza i poručuje da novac treba da vrate oni koji nisu vodili računa o poslovanju Uprave za indirektno oporezivanje, a primali su ogromne mjesečne naknade.
 
„Dva SNSD-ova ministra, Špirić i Tegeltija, primala su po 2.000 KM u Nadzornom odboru Uprave, dok se po marka uzima od penzionera koji mjesečno primaju po 160 KM.

Kako da vjerujemo u njihovo upravljanje Fondom “solidarnosti” kada su njihovi ljudi uključeni u rukovođenje UIO iz koje je 'nestalo' dvije milijarde maraka?!“, kaže Stanić.

izvor: Istinito

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Slaven75

19.06.2014 20:53

Oni najbliži SNSD, da mogu sto vise uzeti sebi!

ODGOVORITE
Name

advokat

19.06.2014 21:11

Samo neka uzimaju , vratiće sve nakon oktobra ...

ODGOVORITE
Name

Mane

19.06.2014 21:41

E bre Baja je to već složio

ODGOVORITE
Name

ZORO

19.06.2014 22:18

OVI ODABRANI SU BILI I U (UIO),ODABRANI MNOGO OPASNI,MNOGO VOLE TUĐI NOVAC"MAZNIGA HOP".

ODGOVORITE
Name

Baja

20.06.2014 00:02

Sa mnom do nezavisne Srpske! Nisam htio do sada da raspisem referendum, ali period 2014-2018 je kljucni za nezavisnost!

ODGOVORITE
Name

gogi

20.06.2014 06:33

Ovaj narod nije normalan. Ovakve komentare je sramota citati. Niko ne pise neko resenje samo ko babe uz kavu tracate. Nisam ni u jednoj stranci tek vam dolaze crni dani posle izbora . Hvala bogu otisao sam iz RS-BiH sada uzivam.

ODGOVORITE