Vaučerizacija ili partokratija?!

Privredna komora uputila je poziv privrednicima da se prijave za sklapanje ugovora sa Fondom solidarnosti i da tako gradjani koji dobiju vaučere mogu da ih iskoriste u tim firmama.

Republika Srpska 19.06.2014 | 21:36
Vaučerizacija ili partokratija?!

Opozicija smatra da će priča oko vaučera i preduzeća u kojima će ih biti moguće iskoristiti otići u već poznatom pravcu potpisivanja ugovora sa podobnim firmama.
 
Poziv privrednicima je na sajtu privredne komore osvanuo 18. juna i aktuelan je do 20. juna. Privrednici se pozivaju da saradjuju sa Fondom solidarnosti odnosno da omoguće da vaučeri koje dobiju gradjani budu iskorišćeni kod njih. Naravno oni će ih kasnije naplatiti.

Da li su dva dana dovoljna i da li su svi u mogućnosti da vide sajt privredne komore druga je priča.

Opozicija u Srpskoj napominje da je potezima Vlade oko vaučera ostavljena velika mogućnost zloupotreba. Tačnije sumnjaju da će posao sa Fondom odraditi firme koje su u bliskim odnosima sa vlastima.

U svakom slučaju imena firmi koja će komora predložiti da potpišu Ugovore sa fondom solidarnosti Vladi će biti dostavljena uskoro.

Predsjednik Vlade najavila je i da će vrlo skoro biti konstituisan upravni odbor Fonda solidarnosti na čijem je čelu.

Predvidjeno je da vaučere u vrijednosti 5000 maraka dobije nešto više od 30 000 domaćinstava koja su pogodjena poplavama.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

kole

19.06.2014 16:45

Kolike će plate imati ovi u Upravnom odboru Fonda solidarnosti?

ODGOVORITE
Name

Slaven75

19.06.2014 17:51

Koliko će Vlada uzeti sebi iz Fonda? Treba za kampanju!

ODGOVORITE
Name

Perica

19.06.2014 19:39

Svu imovinu stecenu od ovih Carinika i njihove organizovane kriminalne organizacije,oduzeti i podjeliti poplavljenim,ali direktno u ruke. Od namjestaja,tehnike bjele i sive,do odjece i para. I netreba nista,da se odbija od radnika i penzionera!Cudim se,gde je nestala R.Misic da malo odbrani radnike,verovatno je na ljetovanju! :D

ODGOVORITE
Name

Mica

20.06.2014 00:19

Kako ce se trosit te pare sta ako neko kupi nesto za hiljadu km sta ce biti sa ostalim ili mora se sve potrosit na jednom mjestu odjedanput

ODGOVORITE