General Đukić osuđen na 20 godina zatvora

Sud BiH smanjio je kaznu generalu Vojske Republike Srpske Novaku Đukiću sa 25 na 20 godina zatvora za zločine na "Tuzlanskoj kapiji" 25. maja 1995. godine, potvrdio je Srni Đukićev branilac Milorad Ivošević.

Republika Srpska 19.06.2014 | 10:30
General Đukić osuđen na 20 godina zatvora

Ivošević je rekao da kao Đukićev branilac još nije dobio presudu Apelacionog vijeća Suda BiH, ali da je ova informacija "nažalost tačna".

Ustavni sud BiH poništio je početkom godine pravosnažnu presudu kojom je general Đukić bio osuđen na 25 godina zatvora zbog kršenja Evropske konvencije o ljudskim pravima jer je primijenjen retroaktivno Krivični zakon BiH iz 2003. godine, a ne Krivični zakon bivše SFRJ koji je bio relevantan u vrijeme kada su počinjeni zločini koji mu se stavljaju na teret.

Odbrana generala Đukića zahtijevala je od Apelacionog vijeća, suda BiH da suđenje bude ponovljeno, ali sudsko vijeće, kojim je predsjedavao sudija Dragoje Vukoja, nije prihvatilo takav zahtjev.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Modrica

22.06.2014 12:22

Zalosno je sta se radi sa Srba i srpskog narode...Sto Republika Srspka ne zastiti ove ljude nevine. Gde su Muslimani sto su Srbe ubijali i klali sikirama i motorkama glave sjekli itd... Ko je pobio Srbe na Ozrenu gdje se vidi na snimcima koji svaki covjek ima... Motorkom glave sjekli...IZABEGOVIC itd...

ODGOVORITE