Zubac nije primio optužnicu

Direktor Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/  Goran Zubac nije primio optužnicu Suda BiH koja ga tereti za nesavjestan rad u službi, rekao je advokat Dragiša Jokić.

Bosna i Hercegovina 17.06.2014 | 18:56
Zubac nije primio optužnicu

"Danas, do 16.00 časova, moj klijent nije primio nikakvu odluku iz Suda BiH, a ja ne mogu ništa zvanično komentarisati dok je ne vidim", rekao je Jokić.

Jokić smatra neobičnim da stranke u postupku od medija saznaju da li je optužnica potvrđena i šta sadrži, dodajući da ne može komentarisati ni ono što je već objavljeno u medijima.

Federalni mediji javili su da je Sud BiH juče potvrdio optužnicu protiv direktora Sipe Gorana Zupca.

Prema optužnici, koju je 5. juna podiglo Tužilaštvo BiH, Zubac se tokom protesta 7. februara u Sarajevu oglušio na zahtjeve za pomoć u zaštiti zgrade Predsjedništva BiH, te odbio da angažuje specijalnu
jedinicu Sipe.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

mjesecev setac

17.06.2014 16:27

Ako je postupak protiv Zupca, napad na Srbe u BiH, onda smo jadni mi Srbi, jer smo svi kriminalizovani. Zašto štititi, ako nije kriv neka dokaže, ali nemojte nas sve poistovjećivati sa njim, većina nas se gadi njega i njegovih postupaka, većina nas poštenih i časnih, koji nikada nećemo u njegovo "kolo".

ODGOVORITE
Name

hercegovina

17.06.2014 16:45

Ma ima ovaj da odgovara za mnogo veca djela nego za ovo zasto ga sada optuzuju

ODGOVORITE
Name

Trebinjac

17.06.2014 16:52

Zubac je različitim strancima isprijavljivao pola Trebinja, a onda stranci te ljude izbacivali iz službe, a da niko nije po njegovim prijavama za bilo šta odgovarao. Isprijavljivao je pola Centra javne bezbjednosti u Trebinju, neke da švercuju drogu, neke da švercuju auta, kafu, cigare, a svi ti i danas rade. I sada, ispade on patriota, koji brani srpske interese. Ma dabogda propali, ako nas on brani i štiti.

ODGOVORITE
Name

Soko

17.06.2014 16:52

Kako posiješ,tako požanješ....kriminalce iza resetaka

ODGOVORITE
Name

Petar

17.06.2014 17:20

Ode jedan Bajin kriminalac.Počelo je.

ODGOVORITE
Name

ivan

17.06.2014 17:33

Ovaj Petar lupa li lupa. Zubac je kao jedini sad odgovoran za događaje u Sarajevu, ma sramno je ovo nejedinstvo među srpskim narodom, strašno. Da je poslao policiju ispalo bi da su Srbi dosli iz Istocnog Sarajeva da tuku onu djecu, I nije ni trebao slati jedinicu. Baš sramno.

ODGOVORITE
Name

Nikola

17.06.2014 18:28

Za "Ivan" Ivane,a ko je "zasijao" nejedinstvo medju srpski narod!? Ako ne znas odgovor,reci cu ti? Milorad Dodik. Njegovim pucom na Republiku Srpsku 1997 pa sve do danas covjek samo sije mrznju. On je sa funkcije Predsjenika koji treba da ujedinjuje narod uradio suprotno.Podijelio nas i posvadjao kao niko do sada. Psuje,ruga se,dijeli ljude,sikanira sve koji ne misle kao on...Doslo je do grla! Sve je vise onih koji to javno govore,a jos vise onih koji to osjecaju.

ODGOVORITE