Ubrzajte rast kose

Da bi kosa brzo rasla, ona mora prvenstveno biti zdrava. A da bi bila zdrava, morate se pridržavati nekoliko pravila, pomoću kojih ćete sigurno imati željene rezultate i podstaći kosu na brži rast.

Moda i ljepota 16.06.2014 | 18:20
Ubrzajte rast kose

Duga kosa zahteva jako puno nege, ali i neka pravila koja se moraju poštovati. Prvo i osnovno pravilo kog treba da se pridržavate ako želite dugu kosu jeste da održavate kosu zdravom.A da bi kosa bila zdrava, moramo ispuniti sledećih pet uslova.

1. Češće se šišajte pa će vam kosa brže rasti. Iako vam ovakav savet upućen nekome ko želi da pušta kosu izgleda pomalo čudno, dokazano je da kosa mnogo brže napreduje ukoliko joj se redovno (na primer svakih 6 nedelja) seku krajevi, što podstiče njen rast. Time ćete ujedno postići da vaša kosa izgleda zdravo i lepo i bićete pošteđeni ispucalih krajeva.

2. Voda je neophodna našem organizmu, pa tako i za bolji rast i zdravlje kose svakodnevno treba unositi dovoljno vode. Stručnjaci preporučuju dnevnu dozu od 6-8 čaša vode, ističući kako će ta količina tečnosti vašoj kosi dati potrebnu čvrstinu i osigurati joj sjaj i zdraviji izgled.

3. Redovno češljanje kose pomaže joj da izgleda bolje i da brže raste. Međutim, tu svakako treba biti vrlo oprezan, jer ako češljate kosu dok je još mokra, ne samo da je možete poprilično oštetiti, već zbog toga ona neće rasti jednakom brzinom. I zato, ako češljate mokru kosu, činite to širokim češljem kako biste izbjegli lomljenje.

4. Ako želite da ojačate rast kose, jedite puno proteina. Hrana koju konzumiramo jako utiče na našu kosu. Stoga, ukoliko ste odlučili da je puštate, uvrstite što više proteina u svoj svakodnevni jelovnik, kako biste kosi osigurali potrebnu čvrstinu i brži rast. Ukoliko ne konzumirate meso, birajte povrće s visokim sadržajem proteina, a dobar izvor su i orašasti plodovi.

5. Svakodnevno pranje kose zapravo je njen veliki neprijatelj. Perite kosu svaki drugi ili treći dan ili čak jednom nedeljno (u zavisnosti od vašeg tipa kose) kako ne biste uništili njen prirodni masni sloj koji je štiti i omogućava joj pravilan rast. Onim danima kada je ne perete, možete je osvežiti suvim pranjem.

Komentari / 0

Ostavite komentar