Bošnjaci traže ostavku Ante Domića

Sve bošnjačke stranke u vlasti Brčko distrikta, podržane od Islamske zajednice, kulturnih i humanitarnih institucija s bošnjačkim predznakom, traže izvinjenje i ostavku gradonačečlnika Ante Domića zbog
njegovog odlaska u Zagreb na doček Darija Kordića nakon izdržane zatvorske kazne za ratni zločin.

Bosna i Hercegovina 16.06.2014 | 19:59
 Bošnjaci traže ostavku Ante Domića

U potpisanoj zajedničkoj izjavi se kaže da je Domić na ovaj način zloupotrijebio položaj i povrijedio osjećanja ovog naroda i svih patriota u BiH i distriktu Brčko.

„Ukoliko Domić, koji je izgubio povjerenje jednog od tri konstitutivna naroda u distriktu ne podnese ostavku koja je moralni čin, mi ćemo pokrenuti redovnu skupštinsku proceduru za njegovu smjenu“, rekao je poslanik SDP Suad Burić.

Gradonačelnik Domić u izjavi za novinare žali što je uzburkao osjećajnja Bošnjaka zbog, kako je rekao, neprijatnih ratnih događaja i zločina u Ahmićima, te dodaje da će „o ostavci odlučiti nakon intenzivnih
konsultacija u HDZ-u BiH i sa strankama koalicije u distriktu“.

„Ovo je slučaj politizacije u pokušaju smjene gradonačelnika. U Zagrebu sam bio bez protokola i sasvim privatno, a pravni stručnjaci su me uvjerili da tim činom nisam prekršio Ustav i zakone BiH, kao ni Statut distrikta. Istina, ukoliko nadležni organi utvrde da sam učinio grešku upotrebom službenog vozila na koje inače imam pravo svih 24 sata, spreman sam odgovarati“, rekao je Domić.

Politička bura oko postupka brčanskog gradonačelnika ne stišava. Javnost je podijeljena – od osude do razumijevanja, ali jedinstvena u ocjeni da je za put trebao koristiti vlastiti automobil.

BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ОКСИГЕН

16.06.2014 16:52

Шта нас Србе брига што се свађају Хрвати и њихово цвијеће... Уосталом, чвор на њиховим заставама је увезан раних деведесетих, прошлог вијека... Нека га сами развезују ...

ODGOVORITE
Name

xxl

16.06.2014 18:08

Da je srpska politika bila pametnija i mudrija ne bi oni bili "hrvatsko cvijeće" već pravi Srbi muslimani.Tu ima dosta i do naše političke slabosti a i do Crkve je, koja je željela monopol na srpstvo.Da smo slušali iliju Garašanina kao što nismo, bolje bismo prošli.

ODGOVORITE
Name

xxl

16.06.2014 18:12

Vezali smo i mi s njima zastave u vrijeme srpskog muslimana Mehemda Spahe i JMO, dok ga politički neprijatelji ne ubiše, pa podmetnuše Srbima da su to uradili u hotelu "Srpski kralj" u Beogradu, pa instaliraše one zlotvore braću Kulenoviće.Samo i to ej do nas kada nismo znali, mi slušali previše Njegoša Crnogorca, koji ni Crnogorce nije srpstvom naučio.

ODGOVORITE
Name

tesko_nama

16.06.2014 18:28

kao gradonecelnik otici sa sluzbenim autom na docek osudjenog zlocinca i jos nalazi podrsku od nekih ispitanih na ulici? Ovaj cin je sramota za sve koji zive na ovim prostorima.

ODGOVORITE