Nastavak suđenja Šariću

U Specijalnom sudu u Beogradu danas će biti nastavljeno suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe optuženim za krijumčarenje 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

Suđenje je zakazano za cijelu sedmicu, a na njemu će Tužilaštvo za organizovani kriminal nastaviti da predstavlja dokaze protiv optuženih, prenose beogradski mediji.

Srbija 16.06.2014 | 09:23
Nastavak suđenja Šariću

Šarić, koji se srpskom pravosuđu predao 18. marta poslije četiri i po godine skrivanja, još nije zvanično iznio svoju odbranu, ali je u više navrata negirao krivicu za krijumčarenje kokaina i tvrdio da mu je cijeli postupak i "medijsku hajku" montirao izvjesni policijski general "Papaja" čiji identitet nije otkrio.

Šarićev advokat Radoslav Baćević pojasnio je da Šarić neće da iznosi odbranu dok sud ne odluči o njihovom prijedlogu da se iz spisa predmeta izdvoje dokazi za koje Šarićeva odbrana smatra da nisu pribavljeni u skladu sa zakonom, kao što su prisluškivani razgovori.

Iako je po šest spojenih optužnica optuženo ukupno 36 članova Šarićeve grupe, na optuženičkoj klupi Specijalnog suda u Beogradu su Šarić i još devet optuženih, dok je još njih 14 u bjekstvu i za njima je raspisana Interpolova potjernica, devet je priznalo krivicu, a trojica su dobila status svjedoka saradnika.

Svjedoci saradnici u ovom postupku nisu izuzeti iz optužnice iako im se na kraju procesa ne izriče kazna, kao "nagrada" za saradnju u rasvjetljavanju krivičnih djela.

U aprilu prošle godine u Specijalnom sudu u Beogradu počelo je objedinjeno suđenje Šarićevoj grupi po šest optužnica zbog šverca više od 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu tokom 2008. i 2009. godine.

U drugom postupku, koji se nastavlja 23. juna, Šariću se sudi za pranje 22 miliona evra u Srbiji, kupovinom preduzeća, parcela, hotela i drugih objekata.

Komentari / 0

Ostavite komentar