Doboj - grad stradalnik i grad sjajnih sportista

Svi vrlo dobro znamo kako je prošao grad Doboj u majskim poplavama. Bilo, ne ponovilo se! Ipak, polako se život u gradu na tri reke normalizuje, a dokaz za to su i uspesi sportista iz Doboja, koji su nebrojeno puta proneli slavu svog grada.

Ostali sportovi 15.06.2014 | 13:11
Doboj - grad stradalnik i grad sjajnih sportista

Ovog puta, vrlo brzo nakon katastrofalne poplave, članovi kung-fu vušu centra Zmaj, smogli su snage i skupili sredstva (kako, samo oni znaju) i učestvovali na Otvorenom kung-fu prvenstvu Srbije u sanda borbma i u radu sa oružjem.

Prvenstvo je održano u somborskoj hali "Mostonga", a članovi kung-fu vušu centra Zmaj iz Doboja su osvojili dve medalje. Zlatnu medalju je osvojio, samim tim je postao i prvak Srbije, Dejan Mitrović (na fotografiji drugi s leve strane) u radu sa nun-čakama, dok je njegov učenik, Vladan Manojlović (prvi na fotografiji s leve strane), osvojio 2. mesto i srebrnu medalju u sanda borbama, u juniorskoj konkurenciji, u kategoriji do 60 kilograma. Mitrović je, inače i predsednik kung-fu saveza RS.

Što se narednih takmičenja i iskušenja tiče, članove, kung-fu vušu centra Zmaj, krajem avgusta, tačnije 23. 8., očekuje još jedno Otvoreno prvenstvo Srbije, ovog puta u Novom Bečeju. Imajući na umu da ovaj klub postoji od 2003. godine, da je ostvarivao dosta uspeha i da je u poslednje tri godine uspešno organizovao međunarodni turnir u Doboju, koji je već postao tradicionalan, nadamo se da će i pored svega, s obzirom da se grad oporavlja od katastrofe koja ga je zadesila, i ove godine, u prvoj sedmici septembra, uspeti da organizuju novi, četvrti po redu turnir. Već su, na spomenutom takmičenju u Srbiji, ostvareni kontakti sa majstorima kung-fua iz ostalih država okruženja, ali i šire, koji su istakli da će vrlo rado doći na taj turnir u Doboj, pa nama samo preostaje da im poželimo sreću u organizaciji, jer će im biti potrebna i sreća, ali i dobrotvori koji će istu pomoći.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dejan Mitrović Zmaj

15.06.2014 19:09

Kung fu centar Zmaj Doboj vrsi stalni upis novih članova na treninge Kung fu sanda ful borbe,wushu samoodbrana za decu,žene i muskarce,wing tchun i rekreativce.Sve informacije i upis u prostorijama KUNG FU centra i na telefon 065 950 053,a moze i na facebook frofil DEJAN MITROVIC ZMAJ Istranice Kung fu Savez RS i Kung fu Wushu centar Zmaj Doboj.

ODGOVORITE