Partizan ili Zvezda, pitanje je sad

Od 20h počinje finalna serija plej-ofa košarkaške Superlige Srbije u kojoj se sastaju Partizan i Crvena zvezda Telekom.

Košarka 14.06.2014 | 18:50
Partizan ili Zvezda, pitanje je sad

“Crno-beli“ su domaćini prvog susreta u hali Pionir, a do tog prava stigli su osvajanjem prvog mesta u regularnom delu takmičenja.

Partizan je ostvario 13 pobeda iz 14 utakmica, dok su “crveno-beli“ zauzeli drugo mesto sa dva trijumfa manje. U svim takmičenjima ove sezone gradski rivali su se sastali četiri puta, a Zvezda je ostvarila tri pobede.

Ekipa trenera Dejana Radonjića je trijumfovala oba puta u Jadranskoj ligi, kao i u prvom duelu u KLS, dok je Partizan pobedio u poslednjem odigranom meču i na taj način obezbedio prvo mesto i prednost u plej-ofu.

Branilac titule je do završnice lige stigao eliminacijom Radničkog iz Kragujevca u polufinalu, sa maksimalne dve pobede, a na isti način je Zvezda prošla Mega Vizuru.

Trener Partizana Duško Vujošević istakao je da svaka utakmica sa Crvenom zvezdom Telekom sa sobom nosi poseban značaj, dok njegov kolega sa druge strane, Dejan Radonjić, smatra da njegov tim ima kvalitet da osvoji titulu.

Šampion će postati ekipa koja prva stigne do tri pobede, a za sada su poznati samo termini prva tri duela. Nakon subotnjeg Zvezda će biti domaćin u ponedeljak, dok je treći meč zakazan za 19. jun.

Komentari / 0

Ostavite komentar