NHL: Kingsima Stenli kup!

Hokejaši Los Anđeles Kingsa osvojili su NHL šampionat pobedom nad Njujork Rendžersima u petoj utakmici finalne serije.

Ostali sportovi 14.06.2014 | 13:48
NHL: Kingsima Stenli kup!

Kingsi su do titule stigli ukupnim rezultatom 4-1, a ključni trijumf je ostvaren u produžecima, golom Aleka Martinesa u samom finišu.

Ekipa iz Kalifornije je imala prednost u toku celog duela, vodila je u dva navrata, ali su Rendžersi uspevali da izjednače i izbore dodatno vreme za igru.

Los Anđeles je poveo u na početku sedmog minuta prve deonice preko Džastona Vilijamsa, a nešto manje od deset minuta kasnije, u drugoj trećini stiglo je izjednačenje, Kris Krajder je bio precizan za 1:1.

Neutralan rezultat bio je na snazi svega četiri minuta, Brajan Bojl je na asistenciju Karla Hagelina doneo vođstvo Kingsima, a novo poravnanje stiglo je u osmom minutu poslednje trećine, Marijan Gaborik je odveo utakmicu u produžetak.

Kako u prvom dodatnom periodu nije bilo golova, meč je nastavljen, a gol vredan titule za Kingse postigao je Martines, posle kombinacije Tajlera Tofolija i Kajla Kliforda.

Za najkorisnijeg igrača plej-ofa proglašen je ofanzivac Kingsa Džastin Vilijams, kome je ovo drugi Stenli kup u karijeri, prethodni je osvojio sa Karolinom 2006. godine.

Komentari / 0

Ostavite komentar