Zasjedanje Narodne skupštine Srpske

Narodna skupština Republike Srpske nastavila je razmatranje seta zakona za sanaciju šteta od poplava, koje je predložila Vlada Republike Srpske.

Republika Srpska 14.06.2014 | 13:07
Zasjedanje Narodne skupštine Srpske

Današnji dio zasijedanja Narodne skupštine Republike Srpske završen je, a rasprava će biti nastavljena i sutra. 

14 :15 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare u pres sali Nardone skupštine izjavio je novinarima da opozicija namjerno opstruiše predloženi set mjera za sanaciju od poplava, jer kako je rekao, opozicija želi haos i destabilizaciju Srpske.

Zbog toga, naveo je predsjednik, na sjednici Narodne skupštine, nikako ne mogu da dođu na dnevni red tačke koje su predviđene na današnjem zasjedanju.

Komentarišući verbalni incident između poslanika SDS-a Miladina Stanića i predsjednika Vlade Željke Cvijanović, Dodik je izjavio da ne podržava bilo kakvu polnu diskriminaciju.

14.00  - U toku je pres konferencija predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika. 

13: 30 - U nastavku skupštinskog zasjedanja poslanici iz redova opozciji izrazili su nezadovoljstvo što im poslanici iz SNSD-a ne dozvoljavaju da raspravljaju o tačkama koje su na dnevnom redu, a koje se odnose na sanaciju šteta od poplava.

Poslanik SDS-a u NS RS, Kostadin Vasić, ukazao je da poslanici iz SNSD krše pravilnik o radu Narodne Skupštine.

Nakon pritužbi narodnih poslanika kako iz vladajuće stranke tako i iz opozicionih partija, predsjednik Narodne skupštine Igor Radojičić prekinuo je replike i nastavaljeno je sa redovnim obraćanjem narodnih poslanika.

Prijepodnevno zasijedanje nije obilježila samo žestoka rasprava vlasti i opozicije nego i svađa unutar samog SNSD-a . 

Predsjednik Vlade Republike Srpske, Željka Cvijanović, zatražila je u Narodnoj skupštini javno izvinjenje poslanika SDS-a Miladina Stanića, zbog dobacivanja i nepristojnog ponašanja prema ženama u parlamentu Srpske.

Od predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Igora Radojičića zatražila je da zaštiti žene članove Vlade Republike Srpske i žene poslanike.

Tokom skupštinske rasprave o prijedlogu zakonskih mjera za sanaciju štete od poplava u Srpskoj, Cvijanovićeva je rekla da je Radojičić juče dozvolio da narodni poslanik pređe sa druge strane sale i dođe do nje.

"Sutra ćete dozvoliti da mi neko ovdje udari šamar, a danas je u redu da se sve ovo dobacuje i da sve prođe bez ikakvog komentara. Zbog svega ovoga u ime svih žena koje se ovdje nalaze tražim javno izvinjenje Stanića, tražim da me zaštitite i da ne dozvoljavate da mi prilaze narodni poslanici bijesni, jer ja nikome ne prilazim", rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva je rekla da se to nikada nije dešavalo u parlamentu Srpske nego juče, i to kada se ona obraćala parlamentu Republike Srpske.

"Zašto sam to ja jedina da se dozvoljava da se tako postupa prema meni. Je li zato što sam žena, zato što nerviram nekoga? Ovo je parlament i ne dozvoljavam da mi se prilazi, zbog čega tražim izvinjenje Stanića", dodala je Cijanovićeva.

Radojičić je rekao da on vodi sjednicu parlamenta i da joj se to ne mora sviđati, kao što se to ne sviđa nekima odavno, te da odgovara za to kako radi.

Nakon što su žene poslanici i ministri SNSD napustili skupštinsko zasjedanja u holu je došlo i do koškanja između poslanika SDS-a Miladina Stanića I poslanika SNSD-a Milana Kovača i Siniše Dodika.

(BN TV)

 

 

Komentari / 57

Ostavite komentar
Name

X men

14.06.2014 11:10

Ooopppaaa. Mala pokazala nokte. Bas je sila od žene

ODGOVORITE
Name

baja

14.06.2014 11:10

I oni takvi bi na vlast

ODGOVORITE
Name

neso

14.06.2014 11:11

Jadan je narod sa vama,sto vas izabrase samo se svadate dokle ce to tako!?

ODGOVORITE
Name

zena

14.06.2014 11:13

I ja sam zena ali predsjednica vlade je bas dosadna,samo drobi i trabunja gluposti.Na kraju niko ne razumije sta je rekla jer samo valja gluposti.

ODGOVORITE
Name

istocno od sarajeva

14.06.2014 11:17

Slinisa Dodik je ako bog da u novembru ove godine iza resetaka. Dosta ih je bilo !!!!DOSTA DOSTA DOSTA KRAJ KRAJ

ODGOVORITE
Name

psiholog amater

14.06.2014 11:22

Nastavnice,dozlogrdila si više sa prosipanjem "pameti" za sve i svašto,nije čudo da ljudima ideš na živce

ODGOVORITE
Name

mix

14.06.2014 11:24

To Stanicu kralju

ODGOVORITE
Name

dingospo

14.06.2014 11:26

Kakvo leglo primitivaca! Ako ste gospodo vec toliko ljigavi po svojim djelima prema narodu,budite bar malo kulturni dok ste odjeveni u odijelima i pred javnoscu... NEMA NAM SPASA!

ODGOVORITE
Name

Profesor

14.06.2014 11:27

Nije doslo do koskanja, nego je primitivac Stanic fizicki nasrnuo na Sinisu Dodika, pljunuo na njega, a nakon toga je udario nogom Milana Kovaca. Strasan kadar ima SDS u ovom trenutku, kikboksera Stanica, Babalja koji se zali na platu od 5000km, sa sve na celu Bosicem koji da nije zalostan bio bi smjesan.

ODGOVORITE
Name

pera trta

14.06.2014 11:30

Koncita se prepala :-)

ODGOVORITE
Name

Nije svejedno

14.06.2014 11:31

Cvijanovićka se ponaša kao da su poslanici dužni da njoj polažu račune, a ne ona njima. Radojčić je Predsjednik narodne skupštine i svih poslanika, ali njegovo ponašanje jasno stavlja do znanja da je on samo SNSD-eovac i ništa drugo. Takav slučaj je i sa Predsjednikom RS za koga su važni samo članovi SNSD. Opozicija je opozicija i njeno je da kritikuje i ukazuje na nepravilnosti, a pozicija treba svojim radom da dokaže da radi pravilno, a ne da vrši demostraciju sile i bahatosti.

ODGOVORITE
Name

VIDIMO SE

14.06.2014 11:31

NIKAD AL BAŠ NIKAD

ODGOVORITE
Name

Zox

14.06.2014 11:34

Sta da se kaze ( primitivci)

ODGOVORITE
Name

kolaps

14.06.2014 11:40

Brod se nasuko.rasulo totalni kolaps.pozicije u pitanju.jos koji mjesec i kraj.grabe se izmedu sebe.premijerku zrtvuju ide kao kandidat protiv bosica u predsj.bih.gubi ogromnom razlikom.radojicic mudar nece da se ofira,proce ko poslanik i bice u opoziciji.pavic ih drzi u sahu,a nemaju kud?cekaju na njega,a nece da im da odgovor.pripremaju drugu varijantu.rezervni plan.jos malo svjesni su toga,pa se medusobno optuzuju

ODGOVORITE
Name

Profesor

14.06.2014 11:43

Nije doslo do koskanja, nego je primitivac Stanic fizicki nasrnuo na Sinisu Dodika, pljunuo na njega, a nakon toga je udario nogom Milana Kovaca. Strasan kadar ima SDS u ovom trenutku, kikboksera Stanica, Babalja koji se zali na platu od 5000km, sa sve na celu sa Bosicem koji da nije zalostan bio bi smjesan.

ODGOVORITE
Name

Milorad

14.06.2014 11:47

Ova grupa razularenih gradjana,u potpunosti oslikava stanje u kojem zivimo, u ovoj kanalizaciji od drzave. Ovo je sramota za svakog ko ima i trun dostojanstva. Stidim se zato sto zivim ovdje!!!

ODGOVORITE
Name

cuni

14.06.2014 11:49

Nije što je žena , već što je zlo od žene . naprijed opozicijo , nedajte se .

ODGOVORITE
Name

prorez

14.06.2014 11:51

eto, to je naša slika

ODGOVORITE
Name

jovica

14.06.2014 12:13

Zasto ne osudite tog gospodina Stanica,podrzavate nasilje nad zenama,bicete kaznjeni.Nemojte biti nervozni rano je izbori su u oktobru,cim ramazan prodje.

ODGOVORITE
Name

Sava

14.06.2014 12:16

Sad treba zaliti gospodu iz SNSD-a kako da ne, jesu li oni zalili narod dok su bile poplave, bavili su se svojim rejtingom. Hocete da sjednica prodje sto prije, a kad neko hoce da vam kaze istinu kakve ste greske napravili tokom poplava onda oduzimate rijec poslanicima opozicije. Jedino se za vas moze reci da se ponasate kao divljaci, provocirate i onda vi niste krivi kad vas neko napane. Sram da vas bude, pocev od prve predsjednice Vlade.

ODGOVORITE
Name

xxl

14.06.2014 12:20

Dodik je izjavio da ne podržava bilo kakvu polnu diskriminaciju. Čuj sad to? A kad je taj isti Dodik pred kamerama verbalno provocirao na polnoj osnovi novinarku BN TV?Ko ono on i njegova muškost?Imaju TV snimci a i novinarka je još na BN TV?

ODGOVORITE
Name

mrkalj.

14.06.2014 12:38

Mile....Milasine(dodo) : ne cackaj mecku sa prstom u oko , jer ce ti narod kad ne pazis u (oktobru),uzvratiti zestoko.!

ODGOVORITE
Name

KOMENTATOR

14.06.2014 12:40

Vlada RS n a polaganj ispita i evo kako prolazi SJEDI JEDAN. padate nema ni popravnog za vas

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

14.06.2014 12:52

Prosto ne mogu da vjerujem koji primitivizam, naše rukovodstvo je u totalnom rasulu. Imali smo poplave i oni se posvađali, naravno oko pomoći.Ova vlast vidi samo sebe a mi obićni narod Srpske im dođemo kao ovce za šišanje. Sada je definitivno jasno da smo velikim problemima, totalno smo rasuti. Bojim se da ce nas na kraju kupiti za veknu hljeba.

ODGOVORITE
Name

ĐURĐA I M

14.06.2014 12:57

LICEMJERNIJU OGAVNIJU BEZOBRAZNIJU OD cvijanovićke JOŠ NISAM SREO UŽIVO A NI VIDIO U POLITICI,U MOJOJ KUĆI SVI GASE TV KAD JE VIDE, ALI TO NIJE NIŠTA MOJ JE KOMŠIJA RAZBIO TV ZBOG cvijanovićke KAŽE DA NJU VIŠE MRZI OD DODIKA

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

14.06.2014 12:57

Zasto Zeljka nije reagovala na Dodikove napade na zenu,novinarku?Naravno da je takav nacin ruzan,nedopustiv,ali onda za sve i prema svima treba da vaze ista pravila!!Skupstina samo pokazuje u kojoj smo dubiozi,tuzno. Narod koji ovo gleda vidi ko vodi i ko odlucuje o nasim zivotima,da li je bilo dosta??

ODGOVORITE
Name

xxl

14.06.2014 12:59

Milorad dodik je svojim verbalnim primitivizmom, verbalnim kočijašenjem, psovkama i primitivizmom kojeg bi se svaki čovjek trebao stidjeti, a posebno narod koji je izabrao za predsjednika nekog takvog koji stvara jako lošu sliku takav kakav je i o samom narodu.ma nije narod kriv kad se on umiljavao a poslije pokazao koji je krkan.

ODGOVORITE
Name

ERO

14.06.2014 13:02

Nije posao premijerke da kupi arač od prebijednih radnika i da gleda da li joj g.Stanić gleda u noge,već da vodi ekonomiju koju su uništili,jači standard koji ne postoji,mnogo veće zapošljavanje-ne samo SNSD-ovaca,borba protiv mita i korupcije,borba protiv kriminala,zaštita građana od svih vidova opasnosti,podizanje školstva i kulture na mnogo viši nivo,za zdrastvo korumpirano da i ne govorimo,za što veće domaće i strane investicije,a ne sa svojim šizofreničnim bl*****njem skretati pažnju sa više ne izdrživih ekonomskih problema.Dosadila je i svom partijskom istomišljeniku Igoru Radojičiću pa joj dade do znanja ko je šef u parlamentu pa joj izazva još jaču šizofreniju,jer je smatrala da je nedodirljiva.Nije ni čudo što je ovako teško ekonomsko stanje kad premijerka nije ni obrazovana sa ekonomijom,nego sa nekim jezikom...

ODGOVORITE
Name

BOA

14.06.2014 13:02

Браво xxl управо сам то хтио да коментаришем чуј дикоње он није за полну дискриминсцију кретенчина једна. Кад дјетету каже :"шта гледаш нисам мушкарац за тебе." Он ми баш вријеђа интелигенцију. Па коњу лакташки јесмо ли ми глуви па си чак одма рекао "шта је ништа ја младој дами нисам рекао" Коњ дебилни. И није мушкарац низашта. Можда једино за своју марионету у бијелим чизмама. Радзјем се само дану да га смијени било ко. Кад би му Бакир био опонент гласао би за Бакира.

ODGOVORITE
Name

xxl

14.06.2014 13:06

Dodik je, obraćajući se novinarima, podsetio da je u ovom trenutku neophodno jedinstvo i solidarnost, a ne bahatost i nasilje. On je osudio incidente u Skupštini, naglašavajući da je oštro protiv nedoličnog ponašanja: "Iznenađen sam primitivizmom koji je ušao u Parlament", rekao je Dodik dodajući da je premijerku trebalo zaštititi od nedoličnog ponašanja pojedinih poslanika. Ušao Dodik u parlament a sa njim i verbalni primitvizam! Koliko tak Čovjek psuje pred kamerama?

ODGOVORITE
Name

viktor

14.06.2014 13:14

Dao mu Bog nešto snage ali je zato skrtario na svemu ostalom

ODGOVORITE
Name

Ratko

14.06.2014 13:24

Je sil mogo Boze da nas vise kaznis.Dade nam ovu nakazu od zene i ovog bilmeza primitivnog,raskalasenog.Sto nas kazni?

ODGOVORITE
Name

bosko

14.06.2014 13:31

Ovo SNSD radi namjerno da skrene paznju sa veoma teske situacije u Republici Srpskoj

ODGOVORITE
Name

Branka

14.06.2014 13:38

Kakvo licemjerje i hipokrizija...a zašto Cvijanovićeva nije tražila od nekog da zaštiti novinarke i novinare TV kuća koje nisu pod šapom dilera Ronhilla a koji su trpili napade, ponižavanja, guranja, udaranja i dobacivanja Baje? Nek se trandža sakrije u mišiju rupu, kako je nije sramota...

ODGOVORITE
Name

Radan

14.06.2014 13:41

Sve politicare poslati da mjesec dana uklanjaju stete od poplave i to kraj save gdje se od komaraca nemoze zivjeti! Zatim da se odreknu svoje jedne mjesecne plate. E to bi bilo humanitarno. Oni se od dosade pljuju i raspravljaju u klimatizovanim prostorijama. To samo u RS ima, sram da vas je svih koji se bavite politikom

ODGOVORITE
Name

re. profesoru

14.06.2014 13:54

Takve plate imaju i iz SNSD-a ali nemaju Skrbica Kljajcina Stankovica itd. Sramota je da profesor ne razmislja mozgom vec kupljenim doktoratom.

ODGOVORITE
Name

Boris

14.06.2014 13:55

opa, opa pocelo je;) snsd-ovci su toliko nervozni,zbog predstojecih izbora u Bosni i Hercegovini,dobro znaju sta ih ceka(pojedine clanove) a bogami i nasa SIPA ceka.

ODGOVORITE
Name

Miroslav

14.06.2014 13:58

Sada je glavni problem ponasanje Stanica a u sustini svi su isti ,vladajuca koalicija je kao sad dobra sto ce podijeliti po 5000km a digli su kredit od 55 miliona eura 2011 g za zastitu od poplava sta su uradili sa tim parama oni su jedini krivci sto se desila ova katastrofa jer nista nisu uradili u prethodne 4 god od prosle poplave a ove bonove AKO daju to je zato sto su izbori za par mjeseci i jos da kazem da sam primjetio da SNSD brane samo oni sto su zaposleni tj oni koji su na drzavnim jaslama

ODGOVORITE
Name

Stlole

14.06.2014 14:03

Ajmo jedan referendum,na brzaka hehe

ODGOVORITE
Name

stojan

14.06.2014 14:15

Ej gospodjo Cvijanovic baja je makro i ti si ta narod je nula a on je on kako da sa ne otrjeznic i kazes sebi da si i ti narod

ODGOVORITE
Name

sinn fein

14.06.2014 14:37

Ma udrite lopive Dodikove,i njega s njima,zovite ako treba pomoci.

ODGOVORITE
Name

axxe

14.06.2014 14:38

Banana

ODGOVORITE
Name

sos

14.06.2014 14:43

Ako je istina sto ovaj profesor kaze, svaka cast Stanicu, sto nije verbalno napao Mirjanica, Radoicica, druge, nego bas ovu dvoicu?!

ODGOVORITE
Name

exsa

14.06.2014 14:58

Ja se isto sa tim svinjama iz BL i Laktasenkovog kruga ponasam! Dosta je Laktasenko prepadao narod u RS, terorisao,psovao, pokazivao srednji prst i prijetio da cemo da pasemo travu. Sad su dosli racuni na naplatu! Ako bude trebalo idemo u seljacku BL picke udbaske izdajnicke da im polupamo! O Srbima iz RS niko ne brine niti nase interese iko zastupa zato narode udruzimo se da im vidimo ledja i da izdajnike srpstva i lopove smjestimo iza resetaka i povratimo nasa pokradena preduzeca, zemlju i pravdu!

ODGOVORITE
Name

holland

14.06.2014 15:07

Vama i netreba holivud,haha...vidite koliko je vasim politicarima stalo do naroda..hahahah

ODGOVORITE
Name

penzinisana zena

14.06.2014 15:16

Zna li premijrka da su i penzionerke zene? Imaju li one pravo na dostojanstvo? Nemaju jer ne mogu da zive od bijede koju dobiju - ne mogu da plate racune, lijekove, a o kvalitetnoj ishrani da ne govorimo. Nemaju cak ni pravo da raspolazu svojom penzijom nego ce "oni" da odluce koliko jos da im skinu s mizernog racuna u "solidarne" svrhe. Kako Premijerka i Tegeltija tumace odluku zaposlenika PIO da zadrzavaju pravo da licno odluce da li ce od plate da izdvoje sredstva u solidarne svrhe.

ODGOVORITE
Name

RASO87

14.06.2014 15:50

Ova banda iz SNSD-a nije ni zasluzila nista drugo osim BATINA ali od NARODA koji je gladan dok oni ništa ne rade! ALI NEMA VIŠE LETITE BAGRO JEDNA PROMJENE CE SE DESITI MILOM ILI SILOM JER OVO VIŠE SE NE MOŽE TRPITI !

ODGOVORITE
Name

Zav

14.06.2014 15:50

Cuj cudimo se verbalnom primitivizmu opozocije... Tu je standarde davno Predsjednik postavio... Predsjednik koji novinakri kaze "J... mi se " ili "Nosite se svi do djavola"... Halo, o cemu pricamo ...

ODGOVORITE
Name

Za profesora

14.06.2014 16:17

Nije uredu sto je Stanic pljunuo takvu moralnu gromadu Dodika a sutnuo jos vecu Kovaca.Trebao je puci sakom Dodika,aKovaca i sakom i nogom...Vi cete iz SNSD-a pricati o primitivizmu.Pa vodi vas obicna konjina kao sto je Dodik.Ti si profesor???Ti branis Kovaca???Kovac moralan covjek???Pa to je obicna konjina iz Sipova i da je normalna drzava taj ni u komunalnom Sipovo nebi mogao da radi...-Udri samo lopove,pomoci cemo i mi...

ODGOVORITE
Name

Gradiska RS

14.06.2014 17:43

Kovac i Sinisa Dodik su dobili instrukcije da prave nered u skupstini. I to svi znaju. Zna i Igor Radojicic i profesor Mirjanic to zna. Pustite Kovaca i Dodika do oktobra. Pa nicija nije do zore sijala... Imate vas dvojica srece pa su u opoziciji normalni i stalozeni ljudi... Dobili bi vi sto zasluzujete... Vas dvojica ste sramota za tu vasu stranku i ovaj entitet.

ODGOVORITE
Name

Omladinac

14.06.2014 17:47

Ma udaraj samo Stanicu ruke ti se pozlatile.....

ODGOVORITE
Name

sisam prst

14.06.2014 17:49

Hehehee, jesu ovi SDS-ovci jaki, jedan a njih dvojica iz SNSD-a?Da li će tako biti i na izborima da jedan SDS-ovac vrijedi za dvojicu SNSD-ovca kao što ovaj delija vrijedi kad može tući ni manje ni više već dvojicu SNSD-ovaca?

ODGOVORITE
Name

murgadrot

14.06.2014 19:54

Danas, sutra, prekosutra.... Valja dnevnicu zaradit' eeee

ODGOVORITE
Name

Maršal

14.06.2014 21:11

Tuzna vremena su u Republici Srpskoj! Ali hvala umro sam od smjeha danas kakva bagra sjedi u skupstinji! S jedne strane pokrali sve i prave se naivni i fini da hoce da pomognu. A sa druge strane sve ljakse ( sem govedarice i jos po koji) zavijaju isto sa njive iz crnjelova da su dosli, ni s od srpskog jezika. Nekaze se komorac,ili jo sam reko vec dvonestog da nemere ovak:). Ja sam samo za sds jer ce pare ici u bijeljinu a ne vise u laktase. Ali znam da ce se i ovi nakrasti ako je ista ostalo! Jos ako kumovi ne zaglave zatvora, krast ce i vise od njih jer nema posledica!! P. S. Koliko je kvadrat na kanalu,trazim stan??

ODGOVORITE
Name

SNSD Md

14.06.2014 21:44

Zivio Precjednk. Stoko,izdjnici.

ODGOVORITE
Name

mora tako

15.06.2014 05:20

5. oktobra i smjene Slobe nikad ne bi bilo da Velja Ilic nije puko policajca sakom na blokadi puta kod Cacka. Neko mora i treba te ljude i na ovaj nacin dovesti u red. Taj Kovac je sramota za SNSD. Gdje takvo nesto moze biti poslanik. Dajte molim vas. Podrska Stanicu, ne izvinjavaj se nikome, i samo nastavi. Nemas pojma koliko simpatija u narodu si dobio. Trebaju ti se pridruziti i mladji. Treba pokazati ovima sto misle da su bogovi gdje im je mjesto. Bolje i vi da ih malo smarate nego mi motkama da ih dodjemo tamo tuci.

ODGOVORITE
Name

rvi

15.06.2014 06:04

udri po redu lopove

ODGOVORITE