Hitna pomoć odbila da dođe na mjesto udesa

Patrola Hitne pomoći iz Smedereva nije htjela da izađe na mjesto udesa pod izgovorom da nisu nadležni za teritoriju na kojoj se nesreća dogodila.

Srbija 14.06.2014 | 07:40
Hitna pomoć odbila da dođe na mjesto udesa

Hitna pomoć iz Smedereva odbila je juče da dođe na mjesto sudara dva automobila iako je tromjesečna beba ostala zaglavljena u kolima, dok su tri osobe bile ozbiljno povrijeđene! Ljekari su odbili da dođu pod izgovorom da nisu nadležni za teritoriju na kojoj se desio udes, pa su učesnici sudara morali da čekaju ekipu iz Grocke, koja je bila više udaljena od mesta nesreće.

Sudar se desio na putu Beograd-Smederevo, na samoj granici između opština Grocka i Smederevo.

- Do udesa je došlo kad su automobili ušli na teritoriju Grocke, i to samo jedan kilometar. Kako je Smederevo neuporedivo bliže, odmah smo pozvali njihovu Hitnu. Iako smo im rekli da se desio ozbiljan sudar, da je jedna žena polusvesna i da je beba zarobljena u autu, nisu hteli da dođu - priča za Kurir vidno potresen očevidac.

On je i dalje u šoku zbog hladnokrvnog i potpuno nezainteresovanog stava ljekara i ne može da vjeruje da mogu tako bezobzirno i neodgovorno da se ponašaju.

- Bili su ugroženi ljudski životi, a oni gledaju čija je nadležnost, što je apsurdno! Zar zbog procedure neko treba da umre? Naročito smo im naglasili da je tu i beba, ali ni to ih nije natjeralo da se pokrenu. Šta bi bilo da je dijete bilo u životnoj opasnosti i da je, ne daj bože, umrlo? - pita se očevidac.

Načelnica smederevske Hitne pomoći Jasmina Maksimović kaže da nisu došli da zbrinu povrijeđene jer saobraćajka nije bila masovna.

- Nesreća se desila van teritorije Smedereva, koju mi ne pokrivamo. S obzirom na to da se ne radi o nesreći u kojoj ima mnogo povrijeđenih, nije bilo potrebe da izlazimo na teren, bez obzira na to što je i beba bila učesnik u sudaru - rekla je Maksimovićeva.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Bogoljub

14.06.2014 05:46

U Titovo vreme hitna pomoc je bila nadlezna za sve,svuda i to besplatno.Ova demo(n)kratija mi ide toliko na zivac.Samo neke podele na svim nivoima na racun naroda.

ODGOVORITE
Name

Bobo

14.06.2014 07:04

Ova ladno izjavi da nije bilo potrebe da izadje , e nju treba ladno na goli otok poslati i to sa hitnom i naplatiti joj prevoz

ODGOVORITE
Name

Brcko

14.06.2014 09:31

Peticiju za smjenu i odgovornost nacelnice i citave smene odmah

ODGOVORITE
Name

sloba

15.06.2014 05:20

dabogda se tebi desilo tako nesto pa da nema potrebe da izadje hitna...

ODGOVORITE
Name

jelenaSD

03.08.2020 11:32

Gradonacelnicina kuma....sta joj mogu....veze u sudu, u opstini..svuda

ODGOVORITE