Poseban status za Bijeljinu, Lopare i Šekoviće

Mićo Mićić je sazvao hitan sastanak svih članova Saveza opština i gradova  Republike Srpske, kako bi i oni dali svoj sud o Fondu solidarnosti za obnovu i razvoj, o kome se raspravlja u Parlamentu Srpske.

Republika Srpska 13.06.2014 | 21:42
Poseban status za Bijeljinu, Lopare i Šekoviće

Predsjednik Saveza, Mićo Mićić nam je potvrdio da su načelnici i gradonačelnici uglavnom podržali ideju o osnivanju Fonda, uz određene dopune.
 
Kako saznajemo, tačka o kojoj se pregovaralo su naknade za korišćenje prirodnih resursa koje će od sada da budu duplo veće za sve opštine. Jedna polovina prikupljenih sredstava ostaje opštinama, a druga polovina direktno u Fond solidarnosti, pa opštine i gradovi neće biti u gubitku. Na sastanku se pojavila i nedoumica koja nije regulisana zakonom, a tiče se solidarnog poreza.

Prema informacijama BN televizije, ostalo je pod upitnikom na koji način će se porez na platu od 1, 5 odsto regulisati sa građanima Republike Srpske koji rade u Federaciji BiH.

Sastanak je trajao sat vremena, nakon čega se gradonačelnik Bijeljine uputio u Narodnu skupštinu Republiku Srpske, gdje se kratko zadržao.

Iako je Banjaluka bila domaćin hitnog sastanka Saveza opština i gradova RS, Slobodan Gavranović nije bio raspoložen za izjave. Ipak, kako saznaje BN televizija došlo je do određenog dogovora.

Slobodan Gavranović i Mićo Mićić su se složili da bi određeni opštine i gradovi, kao što su Šekovići, Bijeljina i Lopare trebalo da dobiju poseban status, kao što su to prethodno dobili Doboj i Šamac.

(BN TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar