Megatrend drma Srbiju

Rektor Univerziteta Megatrend Mića Jovanović, koji je lažirao svoj doktorat na Londonskoj školi ekonomije, što su utvrdile prosvetne vlasti Srbije, podneće ostavku na tu funkciju.

Srbija 13.06.2014 | 20:53
Megatrend drma Srbiju

Ta začuđujuća činjenica da osnivač i vlasnik naučne institucije širi neistine o svom naučnom zvanju, što je samo po sebi presedan, baca dodatnu senku i na slučaj doktorske disertacije ministra policije Nebojše Stefanovića, kome je bio mentor.

"Podnosim ostavku na mesto rektora Univerziteta i na mesto predsednika
Konferencije univerziteta Srbije, ali ne iz moralnih razloga i što je to od mene tražio minstar prosvete Srđan Verbić, već zato što sumnju u moj doktorat imaju premijer Aleksandar Vučić i lider SPS Ivica Dačić".

To je prva reakcija Miće Jovanovića, osnivača, vlasnika i rektora Megatrenda, koju prenose beogradski mediji pošto su prosvetne vlasti Srbije utvrdile i objavile da je njegov doktorat u Londonu nepostojeći.

Jovanović je ujedno bio i mentor ministru policije i kadru vladajuće Srpske napredne stranke Nebojši Stefanoviću u izradi njegove doktorske disertacije u čiju verodostojnost su mnogobrojni stručnjaci izneli ozbiljne sumnje, smatrajući da se radi o plagijatu.

U trenutku kada se čini da se klupko oko spornih naučnih zvanja Jovanovića i Stefanovića dodatno odmotava, otvara se pitanje hoće li nadležni slučaj spornih doktorata moći da iznesu na čistac i da li će bilo ko za to snositi posledice?

To je redakcija Radija Sloboda Evropa pokušala da sazna od premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Vučić: Znači da poništimo diplome svima koji su završili Megatrend, je l’ to vaš predlog?

RSE: Ne, nego da se preispita doktorat ministra Stefanovića.

Vučić: Pa to se već ispituje, već je oformljena komisija koja to radi.

RSE: Da, na univerzitetu Megatrend koji je sada prilično sporan.

Vučić: Evo, ja bih želeo da vi učestvujete u toj komisiji koja će to da pregleda i imate moj glas i moj puni doprinos da prisustvujete tome.

RSE: Hvala lepo, ja nisam kompetentan za to, ali postoje oni koji jesu.

Vučić: Vi nađite ljude koji su kompetentni, mi ih prihvatamo, je l’ može?

RSE: To je vaš odgovor?

Vučić: To je moj dogovor naravno, sa oduševljenjem ih prihvatamo. Hvala vam najlepše.

Izvor: RSE

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Vožd

13.06.2014 19:14

Neće se valjda desiti da jedna tako profitabilna fabrika diploma tek tako preko noći zatvori svoj pogon? Ovaj Vučuć je stvarno neozbiljan!(: Koliko je "studenata" steklo-kupilo diplomu i tako postali "uvaženi" članovi akademaske zajednice?(:

ODGOVORITE
Name

zenga

13.06.2014 20:12

Slina doktor ma ne buxite smijesni njegiva jedina referensa je sto je isao po novine vucicu

ODGOVORITE
Name

Slobodan

13.06.2014 21:09

Za Vučića nepostoje oni koji su nedodirljivi. Čovek bi svog oca odao da je kriminalac. Ko ima lažnu diplomu neka odgovora. Nije Vučić nikome završavao škole. Ako se neko bavio nekom muljom to treba da se ispita. Podrška Vučiću.

ODGOVORITE
Name

dr

13.06.2014 21:29

A sta cemo s diplomom od precjednika to je prvi slucaj s Megatrenda. Izgleda da je skola u ovom momentu roba koju mozes da kupis. Zato ce u svim zemljama bivse nam drzave trebati ozbiljna reforma sistema jer ovo postaje presmijesno

ODGOVORITE