Pacijenti iz Doboja traže hitnu obnovu Dijaliznog centra

U Bolnici u Istočnom Sarajevu skoro mjesec dana boravi šestoro dijaliznih pacijenata iz Doboja. Oni su za vrijeme katastrofalne poplave koja je poharala njihov grad hitno evakuisani u Istočno Sarajevo.

Republika Srpska 11.06.2014 | 19:45
Pacijenti iz Doboja traže hitnu obnovu Dijaliznog centra

Kažu da su zadovoljni tretmanom u bolnici, ali žele što prije kući. Nadaju se da će obnova uništenog Dijaliznog centra u Doboju biti završena što prije, te da neko neće njihovu nevolju iskoristiti za finansijske malverzacije. Ukoliko se to desi najavljuju radikalne poteze.

Svakodnevne dijalize teško padaju i kada ste kod svoje kuće u svom gradu, kažu dijalizni pacijenti iz Doboja i dodaju da im pored bolesti dodatnu muku predstavlja i odvojenost od porodica koje su ostale i
Doboju, gradu stradalniku.

,,Hvala osoblju bolnice u Istočnom Sarajevu i svim ljudima koji nas posjećuju. Želimo da uputimo apel nadležnim institucijama, od predsjednika Republike Srpske do premijera i ministra zdravlja da što prije nađu način za obovu Dijaliznog centra u Doboju. Poručujem im da nećemo tolerisati nikakve finansijske malverzacije ili pranje novca preko naših leđa. Ovih dana će mo uputiti otvoreno pismo u kojem će mo istaći da smo spremni i na štrajk, odnosno odustajanje od dijaliza, ako nam što prije ne osposobe Centar u Doboju'', kaže Željko Ristić dijalizni pacijent iz Doboja na liječenju u Istočnom Sarajevu.

Dijaliznim pacijentima u Bolnici u Istočnom Sarajevu mnogo šta nedostaje. Došli su bukvalno bez ičega, spašavajući goli život iz poplavljenog Doboja. Zahvaljujući Crvenom krstu opštine Istočna Ilidža dobili su neophodnu garderobu, a svakodnevno im donose voće, kafu i ostale neophodne namirnice.

Osim aktivista Crvenog krsta dijalizne pacijente iz Doboja obilaze i predstavnici opštine Istočna Ilidža i grada Istočno Sarajevo.

BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

exsa

11.06.2014 21:09

Ima li ljudi iko ovim ljudima da pomogne. Taj manijak i ludak iz Laktasa da li ikad obidje bolnice?? Ja kad god pitam treba li pomoc uvjek kazu da sve imaju a kreveti kao iz zatvora! Zar se u ovakvim uslovima lijece najtezi bolesnici u RS???? Zar smo se za ovo borili!!!!!!

ODGOVORITE