Bez obzira na optužnicu: Zubac i dalje direktor SIPE

Novinska agencija Patria objavila je kako je Goran Zubac, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu od četvrtka na odmoru, tačnije da se ne pojavljuje u zgradi SIPA-e. No, iz ove agencije tvrde da njihov
direktor svo vrijeme poslove rukovodioca ove agencije obavlja uredno.

Bosna i Hercegovina 11.06.2014 | 07:27
Bez obzira na optužnicu: Zubac i dalje direktor SIPE

Na pitanje novinara Patrie: “Da li direktor Goran Zubac dolazi na posao?“, iz SIPA-e su kazali da Zubac obavlja redovne poslove i zadatke iz djelokruga svoga rada, ali nisu kazali da li i dolazi na posao, odnosno da li se pojavljuje u gradi ove agencije.

- Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac obavlja redovne poslove i zadatke iz djelokruga svoga rada – rekli su izSIPA-e za Patriu.

Protiv direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Gorana Zubca podignuta je optužnica za nesavjestan rad u službi, jer tokom demonstracija 7. februara ove godine, kada je zapaljenja zgrada Predsjedništva BiH i druge zgrade, nije udovoljio zahtjevima da pošalje Specijalnu jedinicu koja bi zaštitila Predsjedništvo od paljenja.

Čim je Tužilaštvo BiH poslalo Sudu BiH optužnicu protiv Zubca na potvrđivanje, on je, prema bh. zakonima odmah trebao biti suspendiran. No, to se nije desilo ni do danas jer zamjenik direktora SIPA-e Đuro
Knežević odbija potpisati suspenziju, za šta bi na kraju odgovornost mogao snositi i sam Knežević.

Nezavisni odbor Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, na sjednici koja je zakazana za sutra razmatrati će slučaj optuženog Zubca, koji je jedinstven u bh. praksi.

IZVOR:Agencija Patria

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

ĐURĐA I M

10.06.2014 17:04

KNEŽEVIĆ JE IZ PRIJEDORA PAVIĆEV

ODGOVORITE
Name

Jedinstven

10.06.2014 17:36

Koliko je Zubaca u ovoj zemlji... broj im se ne zna. Svima njima se g...ca toliko zalijepila za fotelju da ih ni optužnica ne može od te iste fotelje odvojiti.

ODGOVORITE
Name

Android

10.06.2014 18:23

Kad Milokrad sleti sa vlasti, alaj će biti optužnica za ove naše Načelnike policija. Tu najprije mislim na Zvornik i Bijeljinu, gdje se dogodio KRMINAL VIJEKA, za koji oni naravno nisu tobože znali iako su se aktivno po slavama i ćorsokacima uz veselja i dernečenja družili sa Kriminalnom Elitom iz Litvanije. Naravno da nije ni glavni zaboravljen. Tek posle Oktobra sve će da izađe na sunce. Ko je to bio dužan da spriječi kriminal a nije, a zašto nije, jer nije bio zainteresovan iako mu je po opisu radnog mjesta to posao. Ovo za gosim Zubca je ništa kakvu je sve dokumentaciju prikupila opozicija protiv Načelnika Naše Srpske Policije. Tu se samo čeka momenat. Biće hapšenja od ovih tkz. malih kokošara do onih krupnih u Tužilašvu i Policiji. Za ove na vlasti što su uništili RS da i ne govorimo, oni će snositi odgovornost do poslednje marke. Sve će da izađe na vidjelo. Lagano, tu je Oktobar.

ODGOVORITE
Name

prag

10.06.2014 18:32

Ne dirajte časnog čovjeka, to jedan od još malo poštenih ljudi koje vode institucije u BiH....

ODGOVORITE