Nastavljeno granatiranje Slavjanska

Ukrajinska vojska je nastavila sa artiljerijskim granatiranjem istočnog ukrajinskog grada Slavjansk, potvrdila je portparol gradonačelnika Stela Horoševa.

Svijet 10.06.2014 | 10:10
Nastavljeno granatiranje Slavjanska

"Nekoliko granata eksplodiralo je u centru grada", kazala je Horoševa za rusku agenciju Itar Tas i dodala da je granatiranje manje intenzivnije nego prethodnog dana i noći, preneo je Glas Rusije.

Vojnici narodne milicije su, u blizini Slavjanska, uništili najmanje jedan višelansirni raketni sistem (MLRS), pošto su ukrajinski vojnici otvorili artiljerijsku vatru na Slavjansk dok je lokalno stanovništvo pokušavalo da napusti grad.

"Grad je najviše bombardovan od 9:00 do 13:00 sati kada su ljudi ili pokušavali da odu autobusima ili su izvođeni uz pomoć volontera. Jedan stariji vojnik je ranjen nije mu dozvoljeno da napusti Slavjansk preko ukrajinskih bezbednosnih punktova", rekla je Horoševa i dodala je da je ukrajinska vojska omogućila ženama i deci da napuste zonu ratnih dejstava.

Slavjansk je uništen, hemijska fabrika je granatirana posle čega je zahvatila vatra koja je ugašena i ekološka katastrofa je izbegnuta. I objekat Strojmaš je oštećen i oba preduzeća ne rade.

Komentari / 0

Ostavite komentar