Određeni kandidati za predstojeće izbore

Partija demokratskog progresa /PDP/ odredila je kandidate za predstojeće izbore i narednih dana predstoje razgovori sa kooalicionim partnerima o kandidatima za čelne funkcije, izjavio je predsjednik stranke Mladen Ivanić.

Republika Srpska 09.06.2014 | 16:12
Određeni kandidati za predstojeće izbore

Ivanić je danas u Novom Gradu izjavio da je Savez za promjene u fazi definitivnih dogovora i uvjeren je da će izaći sa po jednim kandidatom za predsjednika Republike Srpske i za člana Predsjedništva BiH.

Nakon sastanka u Opštinskoj organizaciji PDP-a Novi Grad, Ivanić je rekao da će dogovor biti postignut do kraja iduće nedjelje, a rok za prijavu koalicija je do 24. juna.

Na pitanje da li će biti kandidat Saveza za člana Predsjedništva BiH, Ivanić je odgovorio da ostaje da se o tome razgovara, ali da jeste kandidat PDP-a za tu funkciju.

Ivanić smatra da će Savez za promjene na predstojećim izborima osvojiti više poslaničkih mandata nego što ih sada ima aktuelna vlast.

"Neće to biti velika razlika, možda dva do tri poslanika, ali ako građani masovno iziđu na izbore razlika između vlasti i opozicije će biti ogromna", rekao je Ivanić.

On je naveo da će se PDP na predstojećim izborima boriti za promjene i slogan kampanje će biti "Pridruži se promjenama".

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

xxl

09.06.2014 14:16

Proba se desila na lokalnim (opštinskim) izborima 2012.godine.Ako se po jutru dan poznaje, bit će sunčano!

ODGOVORITE
Name

prnjavorcanka

09.06.2014 14:37

I mi vjerujemo da ce Savez za promjene osvojiti i totalno potuci crvene na izborima u oktobru.

ODGOVORITE
Name

Vanja

09.06.2014 14:49

Savez za promjene na čelu sa SDS-om je jedini spas za Republiku Srpsku i stanje u kojem se trenutno nalazi.

ODGOVORITE
Name

Hahaha

09.06.2014 16:47

Ko je ovaj lik. Bosnjacki kandidat umjesto Komsica.

ODGOVORITE
Name

Mi sami

09.06.2014 17:22

SDS treba imati cvrst stav.Bez pristanka na ucjene.Ako budete udovoljavali Mitrovicima,ivanicima i svakome kome naraste apetit pred izbore nece od vas ni na vlasti biti nista.Ako nece da prihvate jedan stav i budu solirali uvjek nesto ma ti ce i nakon izbora muljati i prodavati se.A takvu vlast i sad imamo.Ne trebate ni ici na izbore.

ODGOVORITE
Name

Realno

09.06.2014 17:39

Realno, SDS treba da bude na čelu koalicije i da snosi najveću odgovornost, jer je jednostavno najjača stranka u opoziciji. Treba ispoštovati i sve ostale, ali SDS treba da bude taj koji će vući lokomotivu i mora imati kandidata za predsjednika Srpske, i bar još jednu od glavnih dužnosti. Ne treba nam novi DOS u kojem će male stranke da vode glavnu riječ, jer se onda blokira donošenje odluka. Dakle, sve ispoštovati, ali svima po značaju. Trebaće donijeti mnogo teških odluka u godinama koje dolaze i ne treba nam bloakada

ODGOVORITE
Name

stevan

09.06.2014 21:38

Proguglajte vi mlao rejting.

ODGOVORITE
Name

Zoran

10.06.2014 04:15

Savez za promjene.. Samo jos da napredna stranka ne kalkulise i pobjeda sigurna.

ODGOVORITE
Name

x file

10.06.2014 05:40

Bio premijer Republike Srpske pa ministar spoljnih poslova BiH i nista nije uradio... sve stranke i lideri koji se opet nude su luk i voda...20 god. proslo od rata i gdje je drzava... zar nece niko normalan i posten i vrijedan da se bavi politikom u BiH...

ODGOVORITE
Name

pametno birat

10.06.2014 07:24

Ako opet izaberemo nekog ko ce da rusi BiH a jaca Republiku Srpsku jer nije mi jasno kako neko moze rusit BiH a da Republiku Srpsku u njoj jaca? To je kao da unistis bure rakije a nadas se da ce rakija ostati :) RS prestavnici neki dan nisu izglasali zakon o pranju novca i kriminala sto je dobro za BiH i RS al kako ce onda krasti... nisu glasali samo zato sto je dobro za BiH, nema veze sto je dobro i za RS, to je ta miletova politika koja mora prestati da bi mi mogli bolje zivjeti. Mislim da SDS sad pobjedzuje i bez koalicije...

ODGOVORITE
Name

Kaktus

10.06.2014 09:21

Kako vas nije sramota, pet partija i nevladinih organiuacija bori se protiv SNSD-a, to samo govori koliko je SNSD jak..

ODGOVORITE