Bugari obustavljaju Južni tok

Bugarska je obustavila radove na projektu Južni tok, saopštio je danas bugarski premijer Plamen Orešarski, nakon susreta sa grupom američkih senatora.

Svijet 08.06.2014 | 19:50
Bugari obustavljaju Južni tok

"Primili smo zahtev od Evropske komisije, nakon čega sam naložio suspendovanje radova. Dalje aktivnosti će biti jasnije nakon dodatnih konsultacija s Briselom" izjavio je Orešarski, a prenosi Itar-Tas.

EU je u sredu zatražila od Bugarske da obustavi realizaciju Južnog toka. Predstavnica EK za energetiku, Sabina Berger, navela je tom prilikom dva pravna razloga za takav korak.

Jedan je zahtev EK za usaglašavanje bilateralnih vladinih sporazuma za izgradnju Južnog toka sa normama Trećeg energetskog paketa.

Pored toga, Brisel je osumnjičio Bugarsku za narušavanje evropskih pravila prilikom raspisivanje tendera za izgradnju infrastrukturnih projekata i davanja privilegija ruskim i bugarskim kompanijama.

Rusija još nije primila bilo kakvo službeno obaveštenje od Bugarske o suspenziji radova na Južnom toku, saopštilo je danas rusko ministarstvo energetike. Ovo pitanje bi, međutim, moglo da bude pokrenuto na trostranom sastanku o gasu između predstavnika Rusije, Ukrajine i EU, koji bi trebalo da se održe u ponedeljak u Briselu, istakao je portparol pomenutog ruskog ministarstva.

Komentari / 34

Ostavite komentar
Name

baja

08.06.2014 17:02

Bugari uvjek bili izrodi!

ODGOVORITE
Name

Milorad

08.06.2014 17:07

Republika Srpska nastavlja graditi južni tok svima u inat, svakako će kroz njega ići zrak. Kao i do sada sve promašeni i šuplji projekti, prodaja magle i lični interesi Milorada Dodika.

ODGOVORITE
Name

x file

08.06.2014 17:08

Za Baju... oni su u EU i moraju raditi kako naredjuje Brisel... Mi smo se presli sa Rusima... Opkoljeni smo sa EU i NATO-om.. Sve je jasno.

ODGOVORITE
Name

Gasni pictolj

08.06.2014 17:17

Južni tok=aerodrom Trebinje

ODGOVORITE
Name

hercegovac

08.06.2014 17:29

Kazu nasi preci, kad ne znas po kome da udaris onda udri po Bugarima neces pogrijesiti! Ne treba trcati u NATO pa zavrsiti u turskim rukama kao CG, Ukrajina i sl! Mislili su da ce da se obogate na nas racun ali tu su uvjek braca Grci i Rusi da pomognu! Sad Crnogorci mole da se dodje na more, daju dzaba ali svi Srbi idu u Grcku! Halkidiki je srpski a ona sirotinja iz CG neka i dalje naplacuje onu svoju rupu i granicni prelaz! Srbima iz CG porucujem da im je bolje da se isele za Republiku Srpsku ili Srbiju i da ce imati kvalitetniji zivot nego u tim pasivnim krajevima po CG! Takodje Srbi iz Srpske ne smiju da zaborave Grcku jer mi nismo vise samo prijatelji mi smo braca! Srbi i Grci zajedno do kraja!

ODGOVORITE
Name

baja

08.06.2014 17:35

X filé, sta panicis, zasto smo onda ratovali '92? Da bi sada pristali na sve sto nismo '92.

ODGOVORITE
Name

nikola

08.06.2014 18:01

Zamišljam tek naš pregovarački tim za pristupanje EU. Tu će sigurno biti sva ova "akademska elita" školovana po privatnim fakultetima, koja neće znati ništa izpregovarati, pa će nas tako dovesti u još gori položaj u EU nego što bi smo realno bili. Nek nam je bog na pomoći!

ODGOVORITE
Name

ranjaš

08.06.2014 18:14

Ubedio ih tata iz vasingtona da nije sve u prama Šta će im gas kada mogu sa nemcima uz tople misli

ODGOVORITE
Name

mrkalj.

08.06.2014 18:36

Kako Mama ..Angela Merkel kaze tako bugari delaju...!

ODGOVORITE
Name

indijanac

08.06.2014 18:47

Ee,moj Hercegovac,Grci su došli do kraja prije dvije godine evo dolazimo i mi,tako da ti je želja ispunjena.

ODGOVORITE
Name

Christian Igor

08.06.2014 19:06

Bugarska je morala obustavitu gradnju jer su Rusi sabotirali dodatni naftni tok iz turske, zele EU naciniti ovisnima o gasu. Njemce su uspijeli parama natjerati da zatvore sve nuklearne centrale dok Francuzi nisu ni jednu kao ni Svedi. Norveska ima isto gas kao i rusija i moze da se sprovede do njemacke i bolje je da uzmu Norveski nego Ruski. Rusi su opet poceli sa fashistickim metodama kao pre 2 svetskog rada kad su sa Hitlerom podjelili poljski i napali napravi invaziju i zauzeli Finsku, sve pre rata. Sada nema Njemacke sa ove strane da ih zaustave, kao ni Britanije ni Francuske. Znaci mora se zaustaviti pumpanje para u Rusiju koje koriste samo za naoruzanje.

ODGOVORITE
Name

bijeljina

08.06.2014 19:15

Propade nama dobra prilika da se energetski obezbjedimo,na srecu vas opcinjenih sa NATO a na zalost nas istinskih Srba.Ja Dodika organski ne volim i smatram ga izvrsiocem NATO naloga i on mora da ode,ali mi ni vi sa BN-a niste bas najjasniji.Da mi je samo znati ko li vas finansira?Ne bih vvolio da su vam finansijeri isti oni koji finansiraju Dodika.Objavite komentar ako smijete.Bugari su uvijek bili prodane duse,to se zna,ali kad Putin zavrne gas u novembru bice svasta.

ODGOVORITE
Name

bosna

08.06.2014 19:56

Uh,spopadne me strah,sta ce sada uraditi M.Dodik,zvani nesalomivi.

ODGOVORITE
Name

svabo

08.06.2014 19:58

sa ovim su bugari napravili ogromnu stetu za RS,i ugrozili nacionalni interes. to je bio diktatorov projekat stoljeca, medijski naravno, samo zadrta budala vjeruje u te fantazije

ODGOVORITE
Name

x file

08.06.2014 20:06

Baja.pa za ovo sada sigurno nisu ratovali svi pa ni ti...

ODGOVORITE
Name

ISIINA

08.06.2014 20:12

Treba Dodik udariti sankcije Bugarskoj ili uvesti vize za gradzane Bugarske i tako him se osvetiti jedino se tako moze solidarisati sa PUTINOM ILI NEKA SEDNE I PLACE ZA MILIONIMA KOJE CE MORATI DA VRATI STO JE DOBIO

ODGOVORITE
Name

Nikola

08.06.2014 20:25

Za bijeljina: Ne znam kakve po tebi veze ima ova vijest koja je skinuta sa srpske drzavne agencije TANJUG sa BN TV i svim tvojim konotacijama i opservacijama!? Kada cemo napokon shvatiti da vijest koju objavi ili prenese neki medij ne znaci da je medij sa istom odusevljen da joj aplaudira ili nedaj Boze istu osmislja!? Zaista mi nisi jasan ili mozda imas skrivene namjere sa ciljem da kod citaoca izazoves pogresan zakljucak,koji upravo tako lazno plasira Milorad Dodik,koga ti navodno "ne volis"!?

ODGOVORITE
Name

normalan,...

08.06.2014 20:34

Komentatori kao da ne znaju cija je Amerika i NATO,Bugari su "mali' kao i mi,dali ce se stvari promijeniti nekada ,mozda,ali sada o nekakvoj neutralnosti pricati,i sanjati to je van pameti ,mi pripadamo Evropi,ma kakva ona bila,puno veci su poklelli prije nas...hobotnica je pustila daleko svoje pipke....

ODGOVORITE
Name

bijeljina

08.06.2014 21:01

Za Nikola:hajde ne lupaj.TANJUG,B92,BN,K3,su pod patronatom Glasa Amerike.A sto se tice Dodika odmah cu ti odgovoriti:Dodik je NATO igrac koji je zajedno sa Biljanom Plavsic kidisao na SUP u Bijeljini koji smo mi branili,a ti posto vjerovatno nisi iz Bijeljine o tome nemas pojma.Zato cuti i ne baljezgaj o stvarima o kojima ne znas nista.

ODGOVORITE
Name

REALAN

08.06.2014 21:18

Kroz naš južni tok može samo da prođe gas iz Dodikove guzice, kao i razno razni projekti koji nisu dolazili iz one njegove velike glave već od pozadi..."Prošao sve i svašta bujna mašta pričaš lovačke priče lovačke priče"..ovako nekako ide jedna hip hop stvar koja liči orgigi na Dodika...

ODGOVORITE
Name

Nikola

08.06.2014 21:29

Za bijeljina: Vrlo dobro se sjecam tih tenkova Sfora u Bijeljini kada su Dodikovi bili na celu istih i kada su pokusali da zauzmu stanicu policije u Bijeljini.Upravo u to vrijeme BN Radio je bio na strani naroda i protiv tih NATO izdajnika koje su predvodili Biljana i Dodik. Protiv njih su koliko vidim i danas tako da mi nije jasno sta ti hoces da kazes!? Po tebi je Dodik izdajnik? Po tebi je BN izdajnik? Da ne mislis mozda da su sve ovo BN TV i Dodik sami izrezirali i da je ovo predstava za narod? Za tvoju informaciju i ja sam iz Bijeljine i odlicno znam sta je ovdje bilo 27.8.1997 u 19:00 i na cijoj je strani BN bio... Prvo su stigli do secerane,a ujutru su NATO tenkovi babe Biljane i "daska vjetra na Balkanu" Milorada Dodika krenuli za MUP...Zar nije tako!?

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

08.06.2014 21:36

Nadam se da će Rusija napokon preskočiti ova filofiranja EU i SAD-a i zavrnuti gas. Vidjećemo ko će prije popustiti i ko će imati veću štetu. Sada imaju ugovor sa Kinom na 30 godina. Kada EU ostane bez gasa pristaće na sve tokove. Nema to nikakve veze sa nama i bajom. Bugari plaćau dobru cjenu za ulazak u EU i gube ogromnu zaradu od gasovoda. Srbija još uvjek ima šansu da vidi šta radi EU. Sve zamlje istočne Evrope služe samo za podkusurivanje.

ODGOVORITE
Name

hehe

08.06.2014 21:59

Realan legenda si!!!joj jesam se ismio Na tvoj komentar

ODGOVORITE
Name

bijeljina

08.06.2014 22:02

Za Nikola:prvo,drago mi je da si iz Bijeljine.Sjecam se da je bilo vece,mozda je bilo i vise od 7 uvece,ali nisam siguran da je bilo u avgustu.Drugo,Dodik ne moze nista pametno da smisli,on je najobicnija bedevija koja ako Bog da u oktobru odlazi.Ja Dodika ne volim jos od prvog dana kad se pojavio i ne vjerujem mu ama bas nista,ali nesto me tjera d ne vjerujem previse ni BN-u,mada ih postujem prije svega zbog nacina na koji su izvjestavali o poplavama.To je moje misljenje a na to imam pravo,kao i ti na svoje.

ODGOVORITE
Name

exsa

08.06.2014 22:05

Indijanac sve si u pravu...Grcka,Italija i Spanija su u krizi a nama je svima super posebno je dobro u Pedaraciji i Turskoj gdje se ratuje,gdje centar mudzahedina i gdje se prodaju organi i droga!Providan si i bolje da se zoves Zeleni! Iskljuci CNN,Tursku i Pederativnu TV.Svaki dan vam Erdogan place preko TV-a kao i njegov sin i znate vi dobro sta je Grcka i ko su Grci i Srbi ali volite da provocirate. Grcka je na vasu zalost i dalje najljepsa mediteranska zemlja, TOP destinacija za svjetski dzet set kao i za cjelu EU i svjet, da ne pominjem grcku privredu,kulturu i sve sto uz to ide! Uostalom izadji malo iz svoje kasabe pa ces da vidis da i turski glumci, pjevaci kao i politicari ljeto provode u Grckoj a ne u Turskoj, zapitaj se zasto Bakir sa postovanjem mora da prica o Grckoj.Vama je u Turskoj i Pedearciji sigurno super pa sta vas briga sto jedete suh hljeb,ratujete i prodajete organe! Uostalom Srbi i Grci ce biti braca imali para ili ne jer mi smo jedna krv! Turska sigurno nece vladati Balkanom! Srbija i Grcka braca zauvjek! Delije-Gate 7 4ever!

ODGOVORITE
Name

Mimo

09.06.2014 04:39

Svi smo mi popusili. Lako je meni a Ruse I Amere I EU Ali kako CEO mi resiti nase probleme

ODGOVORITE
Name

modran.com

09.06.2014 05:21

I ti Bugari koji su to likovi bato. Očito da su Evropa i SAD odlučila da po plin idu vojskom i da ne kupuju to što će sutra dobiti džabe.

ODGOVORITE
Name

hercegovac

09.06.2014 09:53

Indijanac u kojem vjeku ti zivis i gdje uopste zivis?Pola Sarajeva ide u Grcku na more, i neka idu i treba da idu.Za razliku od njih Srbi iz RS se valjaju i rone u Igalu po blatu,Crnogorci im deru kozu,psuju im majku srpsku a oni jadnici cute i valjaju se po blatu. Tvoj primitivizam i mrznja te nece daleko odvesti! Bolje da ste sa nama Srbima od pocetka bili, kao sto ste uvjek i bili sa nama nego da vas vasi politicari zrtvuju dok oni ispod zita kradu i zive potpuno drugacije. Gledaj da se rjesite tih Vehabija jer ako zatreba mi cemo opet u rat, a ovo sto BN prica pa to mi samo zbog Dodika!Mi smo '92 pristali da izgubimo svoje pozicije,status i kuce pa sto bi mi to sad pristajali na unitarnu BH!Gledaj svoju kucu da ocistis i manje vjeruj svojim politicarima!

ODGOVORITE
Name

zdrao pameti

09.06.2014 10:07

Ma bugari su inace poznati kao mudar narod. Ljute se na ono sto dobijaju dzabe ,da bi to isto kupovali od amerike po akcijskoj cijeni.

ODGOVORITE
Name

re.koment

09.06.2014 10:23

Ex sa o cemu ti pricas ko jede suvi hljeb ti ili Federacija a to sto pises Pederacija pokazuje koliko si glup, jer i za RS se moze svasta napisati.Kao prvo Federacija ima bogatstvo jer nije prodala nista kao Dodik koji je to vec sve unistio a ovaj sto pise negativno o Turskoj pa Turska moze da pregazi cio balkan za par dana i vojno i ekonomski a ti i dalje ceraj tuk na utuk sve vam je gore.Vidis bolan da Rusija napusti svoje Ruse i u Ukrajini a za balkanske Srbe uopste i ne mare.Juzni tok je unisten jer Turci prave Juzni krak za Evropu a Rusi sad nek prodaju sami sebi a Kinezi se nezele zavaditi sa Amerikom iz trgovinskih razloga.

ODGOVORITE
Name

Austrija

09.06.2014 10:26

Ja sta je pametnjakovica na jednom mjestu i bistre politiku te ovaj ovako onaj onako, cisto mi vas zao i uvjek se pitam odkud vam tolika energija i vrjeme za mlacenje prazne slame. Radite sta korisno bolesnici.

ODGOVORITE
Name

draja

09.06.2014 12:57

Chrisrian Igor:-) samo nam vi Hrvati nemojte pricati o fasizmu majke vam rodjene. A sto se tice Norveske, Svedske i svih skandinavskih zemalja nemaju zajedno gasa kao sama Rusija. Pa zasto onda ta postena Amerika hoce zemlje Evrope da snabdjeva sa skriljcima ako te zemlje imaju gasa kao i Rusi? I objasni sta je Rusija sabotirala Turskoj, kad su se prije 10 dana sastali Ruski i Turski zvanicnici i nijednog trenutka se Turci ne pozalise na sabotazu sam ti majstore. A sto se tice Bugara oni ionako nemaju pojma kud udaraju, a za obustavljanje gradnje Juznog toka ce veoma zazaliti, kao i EU posto vide da se Rusi okrenuli Kini, Juznoj Koreji, Indiji pa ako ocete i Sjevernoj Koreji a i Njemacka nije naivna.

ODGOVORITE
Name

Drago

09.06.2014 13:18

Vlada u Srbiji jedva dočekala da to Bugari urade, u suprotnom bi morali oni uraditi. Biće veselo kad sveti Vladimir malo zavrne plin u novembru i decembru...

ODGOVORITE
Name

PRSAN

09.06.2014 19:14

Kad si mali, veži konja gdje ti aga kaže.Što se više prsimo, sve nas jer manje.ŠTA SU MOGLI BUGARI?Ništa, kao što ni mi ne možemo ništa.The End

ODGOVORITE