Pomoć BiH uputilo 20 država članica EU

Šef Delegacije EU u BiH Peter Sorensen informisao je danas predsjednika Vlade Republike Srpske Željku Cvijanović o hitnoj materijalnoj i spasilačkoj pomoći koju je uputilo 20 država-članica EU na područja ugrožena poplavama u BiH.

Republika Srpska 03.06.2014 | 20:39
Pomoć BiH uputilo 20 država članica EU

Spasilačke akcije, koje je preduzela EU tokom nedavnih poplava i dugoročna pomoć BiH, bili su tema današnjeg sastanka Sorensena i Cvijanovićeve, saopšteno je iz Delegacije EU u BiH.

Sorensen je rekao da je više od 400 spasilaca iz država-članica EU uključeno u hitne akcije spasavanja.

On je naveo da se EU intenzivno konsultuje sa vlastima u BiH u vezi sa alokacijom miliona evra iz IPA fondova za srednjoročnu i dugoročnu pomoć, koji će biti na raspolaganju do kraja juna.

Nakon što bude objavljena Procjena potreba za oporavak, EU će rješavati pitanje dalje pomoći iz sredstava IPA dva /2014-2020/.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Knjaz Milos

03.06.2014 19:15

EU nedajte nam nista... Sto ce nam??? Imamo majku Rusiju da budemo gulagi jer smo na to navikli... Sta ce nam obrazovanje, sta ce nam zakoni protiv korupcije, sta ce nam NATO da nsam pomgen u poplavama i pozarima, sta ce nam slobodno kretanje kroz EU kad imamo svoje neizgradjene autputeve i ceste pune rupa, sta ce nam Coca Cola kad imamo hemiju od 0,50KM, sta ce nam nova auta kad imamo zaprezna kola i VW Golf 1 i 2 i to moze na loz ulje, ma sta ce nam ista...

ODGOVORITE