Mutabdžija: Potrebno je završiti školsku godinu

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija rekao je da je ovo ministarstvo izdalo uputstvo o završetku školske godine koje podrazumjeva sve postupke koje može učiniti školsko rukovodstvo da se nastava uspješno privede kraju.

Republika Srpska 03.06.2014 | 14:41
Mutabdžija: Potrebno je završiti školsku godinu


Mutabdžija je prije razgovora sa predstavnicima direktora srednjih i osnovnih škola sa područja Doboja, rekao novinarima da će predmet razgovora biti i raspodjela novčanih sredstva koje su međunarodni donatori usmjerili za sanaciju dvije dobojske osnovne škole.

"Svjesni smo nivoa štete koja je pričinjena i sanacija će biti kontinuiran proces", izjavio je Mutabdžija.

Prema njegovim riječima, slijedi ozbiljan posao, ali prije svega treba završiti školsku godinu, a nakon toga i prirpemiti se za početak naredne.

"Tri dobojske osnovne škole će morati u toku ove sedmice pozvati roditelje i učenike da bi se izvršio proces javnog zaključivanja ocjena,te da se na taj način završi školska godina, izdaju svjedočanstva", izjavio je Mutabdžija.

Mutabdžija je naveo da je Republički štab za vanredne situacije doneo odluku da će djeca sa poplavljenih područja u fazi dostavljanja dokumenata za upis u novu školsku godinu, biti oslobođena dostavljanja originalnih dokumenata.

Prema njegovim riječima, dokumenta će se morati naknadno priložiti tokom septembra.

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

vazno

03.06.2014 16:36

Kad te lično Baja uzme da šiša poslije njega frizura bude ala Mutabdžija.

ODGOVORITE