Inspektoru Orelju jednomjesečni pritvor

Okružni sud u Banjaluci odredio je Željku Orelju, inspektoru Poreske uprave RS, jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je primio mito od 20.000 maraka i time zloupotrijebio službeni položaj i ovlaštenja.

Republika Srpska 02.06.2014 | 07:17
Inspektoru Orelju jednomjesečni pritvor

Pritvor je određen na prijedlog Specijalnog tužilaštva RS, a zbog bojazni da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, odnosno da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Orelj je uhapšen u petak u Banjaluci ispred picerije "San Remo", a na osnovu prijave koju je policiji podnijelo lice od koje je inspektor tražio 20.000 maraka mita, a hapšenje je izvedeno nedugo nakon što je uzeo novac.

"Nakon primopredaje uputio se prema parkingu gdje mu se nalazilo službeno vozilo sa kojim je došao pred piceriju, a kada je pokušao da izađe sa parkinga policija ga je opkolila, presjekla mu put i uhapsila", kazao nam je ranije sagovornik "Nezavisnih".

Inače, Orelj je ranije bio i zamjenik direktora Poreske uprave RS, a kako smo saznali radio je sa firmama čiji su prihodi iznosili i nekoliko miliona maraka.

Povodom hapšenja, iz Poreske uprave RS su kazali kako podržavaju akcije koje se sprovode na suzbijanju korupcije i kriminala, a iz MUP-a RS su pozvali sve građane koji uoče sličnu zloupotrebu da je prijave policiji.

Komentari / 0

Ostavite komentar