Brigade studenata u radnoj akciji


Studenti univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu pokazali su proteklih dana visok stepen humanosti i solidarnosti, pomažući u sanaciji područja pogođenih poplavama, izjavio je predsjednik Unije studentata Republike Srpske Predrag Govedarica.

 

 

Republika Srpska 30.05.2014 | 08:00
Brigade studenata u radnoj akciji


On je danas u Doboju, prije početka velike studentske radne akcije, istakao da je ponosan na studente,
koji su proteklih dana pomagali ugroženom stanovništvu Srpske.


Govedarica je naveo da su službe Saobraćajnog fakulteta u Doboju potpuno uništene, te da će studenti, u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske, biti raspoređeni tako da, osim pomoći institucijama, budu na raspolaganju i domaćinstvima kojima je to potrebno.

"Danas smo u Doboju i Šamcu, a i dalje ćemo pomagati i odazvati se svakom pozivu", rekao je Govedarica i napomenuo da je na zavidnom nivou saradnja studenata sa lokalnim zajednicama i stanovništvom ugroženom poplavama.

Predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Mladen Amović rekao je da je proteklih dana u radnim akcijama pomoći ugroženim područjima učestvovalo 2.500 studenata sa banjalučkog Univerziteta. On je dodao da je proteklih dana formirana studentska brigada uz podršku kriznog štaba Univerziteta, a koju čine sve studentske organizacije ovog univerziteta. Amović je napomenuo da je  više hiljada studenata čistilo Doboj i da su od nadležnih dobili pohvale, jer je urađen veliki posao.

"Od prvog dana katastrofe, mi nismo mogli ostati ravnodušni, samoinicijativno smo se organizovali i dobili podršku od Republičkog štaba za vanredne situacije, a formiran je i Krizni štab Univerziteta u Banjaluci, koji nam je davao logističku podršku, koja nam je omogućila da realizujemo ove akcije", kaže Amović.

Prema njegovim riječima, studenti sa banjalučkog Univerziteta do sada su učestvovali u radnim akcijama na teritoriji Banjaluke, Čelinca, Prijedora,Modriče, Šamca, Doboja. "Plan je da se akcije nastave.


U ljetnom periodu planiramo da se opet organizujemo i damo podršku obnovi Republike Srpske i pomoći našem narodu", rekao je Amović. Ukupno 600 studenata sa dva javna univerziteta u Srpskoj učestvovaće u akciji čišćenja poplavljenih objekata i javnih površina u Doboju i Šamcu.

 

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

ORA

30.05.2014 06:47

Tito - partija - omladina - akcija

ODGOVORITE
Name

prnjavorcanka

30.05.2014 06:54

Ma da, Mile kao dolazi! Dajte molim vas, ne padajte na ove folove, zna se sta je iza ovoga. Obicna politicka igra!

ODGOVORITE
Name

doboj

30.05.2014 07:21

Prnjavorcanka ako vec tako mislis dobro bi bilo da se i ti uhvatis metle i lopate pa se malo i ti politicki igras. Ja jesam vec tri puta.

ODGOVORITE
Name

lazar

30.05.2014 07:24

Svaka cast za ovu djecu.a vi sto sve stavljate u politiku pametnije je da uradite nesto korisno za ovaj narod.

ODGOVORITE
Name

CTOJAH

30.05.2014 07:25

Sleti baja helikopterom sa brendiranom lopatom, sve u plavom akcijaskom odijelu, malo mlati okolo dok ga ne uslikaju, pa opet u helikopter i nazad u realnost u kojoj svakodnevno udara po sirotinji i postenom svijetu. Trpili smo sve ove godine, istrpicemo i do 12. oktobra. Dace Bog da se rijesimo ove posasti koja je gora od poplave i zemljotresa zajedno.

ODGOVORITE
Name

Doboj

30.05.2014 07:31

Prnjavorcanka de nam objasni

ODGOVORITE
Name

radni akcija

30.05.2014 07:44

Trebalo bi se vratiti u 50-te i ponovo pokrenuti radne akcije

ODGOVORITE
Name

bosna

30.05.2014 07:51

Koliko vidim, ove lopate sto nosi ovaj mladic, su zašiljene i prije liče za neko kopanje nego za čišćenje.Zar je došlo dotle da nemaju ni odgovarajućih lopata.

ODGOVORITE
Name

Knjaz Milos

30.05.2014 07:57

Kad su bile ORA niko od partijasa i funkcionera nije dolazio da radi i da se "uvlaci" brigadirima i brigadirkama, pa ni TITO. Dolazili su i obilazili trase, pricali sa brigadirima, pitali sta im treba... Nisu brigadiri i brigadirke bili tako "niski" pa da im kazu hajte i vi lopate se uhvatite... Tako i Dodik... Ne treba tebi lopata, vec telefon u ruke i pricaj sa drzavnicima i ostalima na koji nacin zemlju izvuci iz krize... Pusti lopate nama obicnim ljudima, jer nisu svi za lopate, kao sto nisu svi ni za politike...

ODGOVORITE
Name

Ljiljana

30.05.2014 08:01

da li ce i Dodo cistiti ili samo prisustvati,ah da pa on je predsjednik znaci doce gledati,ako dodje

ODGOVORITE
Name

Md

30.05.2014 09:00

Svaka cast za ovu omladinu,kukamo stalno da mladi nece nista da rade a evo vidite sada,

ODGOVORITE
Name

axxe

30.05.2014 09:15

Brigade studenata!? Ostavite djecu na miru PODIGNITE NAS STARE DA RADIMO TJ CISTIMO ZAR TREBA DA I ONI OBOLE To je mlada biljka koja nije kriva nizasta okanite se DJECE..

ODGOVORITE
Name

Ja

30.05.2014 09:18

U doboju gradjani nece da ciste a dolazim drugi. Cak napadaju ljude koje ciste i voze smece kamionima sviraju itd. Zalosno a istinito

ODGOVORITE
Name

M

30.05.2014 10:58

Zašto kod nas kad neko nesto dobro uradi mora da se pretvori u nešto negativno!? Na kraju krajeva mi stariji smo dozvolili i napravili od države to što jeste. Da sam mlad gledao bih svaku priliku da pobjegnem iz te zemlje. Svaka čast omladini!!!

ODGOVORITE
Name

Mila

30.05.2014 11:55

Jedino što se može reći poslije ovih dešavanje je da su nam djeca bolja od nas, hvala bogu na tome. Sve pohvale studentima, đacima i svim mladim volonterima. Djeco hvala dali ste mi nadu u bolje sutra.

ODGOVORITE