Posao iz snova većine mladih

Kompanija “Solent fots”, u čijem se vlasništvu nalazi nekadašnje pomorsko utvrđenje “No Man’s Fort” (Ničija tvrđava), raspisala je konkurs za menadžera, od koga se, između ostalog, traži da zna da vozi jedrilicu, lovi ribu i otvara šampanjac tzv. “sabraž” tehnikom, tj. pomoću sablje.

Zanimljivosti 30.05.2014 | 06:39
Posao iz snova većine mladih

U kancelariju usred moreuza Solent, koji deli Ostrvo Vajt od kontinentalnog dela Engleske, izabrani kandidat dolaziće motornim čamcem ili helikopterom. On će voditi brigu o jednoj od tri zgrade iz 19. veka u moreuzSolent koje se nalaze na britansom Spisku arhitektonski i istorijski značajnih objekata.

Luksuzna “citadela u moru”, koja izgleda kao savršeno skrovište za negativce iz filmova o britanskom špijunu Džejmsu Bondu, ima 22 spavaće sobe, muzej, teretanu, noćni klub, dva heliodroma, svetionik i bazen sa toplom vodom na krovu.

Posao menadžera će, između ostalog, biti organizovanje grandioznih skupova, uključujući i žurke sa laserskim svetlima. Da bi dobio posao kandidat mora da bude sposoban da radi samostalno, budući da će mu najbliži komšija biti udaljen više od jednog i po kilometra. 

“Ničija tvrđava” će na jesen otvoriti vrata turistima, a prema rečima Marka Votsa, generalnog direktora “Solent fortsa”, traži se “osoba jedinstvena kao i sam objekat - neko ko zaista ume da upravlja, a da pri tom ne bude tiranin!”  

Utvrđenje iz viktorijanskog doba pored obale Portsmuta prvobitno je podignuto za smeštaj 80 vojnika koji je trebalo da brane Englesku od francuske mornarice.Više od jednog veka kasnije, pretvoreno je u luksuzni hotel. Godine 2008. objekat je ponovo prodat, a očekivalo se da će doneti prihod od čak četiri miliona funti (pet miliona evra).

Reč je o jednom u nizu utvrđenja duž južne obale Britanije čiju je izgradnju naredio premijer Lord Palmerston, strahujući od napada Napoleona III.   Utvrđenje podignuto između 1861. i 1880. godine ima zidove od ojačanog granita i čelika. Ima 60 metara u prečniku, a visoko je 18 metara. Vodom se snabdeva iz rezervoara ispod morskog dna i ima generatore za struju.

Pored soba uređenih u skladu sa određenim temama (npr. soba posvećena istoriji aviona “Konkord”), hotel ima nekoliko džakuzija, teretanu, baštu na krovu i dva restorana.

 Dužnosti budućeg menadžera hotela  

- Teranje galebova sa heliodroma
- Kontrolisanje pištolja na igralištu za pejntbol
- Penjanje na vrh svetionika radi kontrole sijalica
- Kontrolisanje temperature vode u bazenu na krovu
- Obezbeđenje dnevnog ulova ribe
- Vožnja privatnim motornim čamcem po Solentu
- Degustacija novih vina koji će se služiti gostima
- Učenje gostiju tehnici otvaranja flaša pomoću sablje (“sabraž”)

  Kandidati mogu da se prijave na sajtu kompanije “AmaZing Venues”.

Komentari / 0

Ostavite komentar