Cvijanović: Situacija se popravlja, hrane ima dovoljno (VIDEO)

U dva grada i šest opština je još na snazi vanredna situacija, ali će krajem sedmice vjerovatno biti manji broj opština u kojima će na snazi biti vanredna situacija, rekla je premijerka Republike Srpske, Željka Cvijanović, nakon sastanka sa predstavnicima Civilne zaštite Republike Srpske.

Republika Srpska 27.05.2014 | 18:42
Cvijanović: Situacija se popravlja, hrane ima dovoljno (VIDEO)

Stvari idu nabolje, a Vlada je usmjerena na normalizaciju stanja u postradalim opštinama, tvrdi premijerka. Teku aktivnosti na čišćenju i odvozu smeća, pa se u skorijem vremenu očekuje završetak te faze, kaže Željka Cvijanović.

Ustanove u Doboju rade, a u Šamcu će to, kaže, ići sporije, jer se i voda duže zadržala. Uvjerava i da nema problema u snabdjevanju hranom, te da one opštine i gradovi koji tvrde da nema dovoljno hrane nisu blagovremeno dostavile zahtjeve za istim.

Nijedna mina nakon poplava ne potiče iz minskog polja, jer od 296 uklonjenih samo tri eksplozivne naprave je izbacila poplava, ali stanje na 10 do 15% minskih polja nije identično kao  prije poplave, što se
manifestovalo u nanosima zemlje i mulja, ili je poplava odnijela dio minskog polja.

Donesena je preporuka da lokalne zajednice oslobode male preduzetnike taksi za odjavu radnji za
obavljanje samostalnih djelatnosti, kao i taksi za izdavanje dozvola za izgradnju stambenih jedinica.

Najavljeno je formiranje tzv. fonda solidarnosti, u kojem bi bila prikupljanja sredstva za poplavljene, ali tek nakon usvajanja zakona o takvom tijelu.

BN TV

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Veljko Laški

27.05.2014 17:32

Ako dođe do uspostavljanja Fonda solidarnosti, predlažem da Baja prvi uplati dvije milijarde, a ja ću dati od sebe mjesec dana dobrovoljnog rada i hranu sam za sebe obezbjediti! POŠTENO??

ODGOVORITE
Name

ipa

27.05.2014 18:37

Gospodjo ministarko onda ljudi lazu pa gledamo snimke

ODGOVORITE
Name

ismet

27.05.2014 19:26

Ministarko uvedite porez za srusene kuce uginulu stoku kao manekeni dajete izjave sve po zadnjoj modi

ODGOVORITE
Name

Srpsko Sarajevo

27.05.2014 20:29

Kada sam pročitao naslov pomislio sam da je neko premijerku upitao : Šta ima kod tebe ?

ODGOVORITE
Name

ceca

28.05.2014 05:29

Zenska glavo za tebe je najbolje da sto prije podneses ostavku i da nestanes sa malih ekrana i da pustis ovaj narod da progleda svojim ocima toliko si se zgadila ovom narodu sa tom tvojom demagogiom da se nikad nebi trebala pojaviti u javnost ja boze moj tuge od politicara

ODGOVORITE
Name

Miloš983

28.05.2014 05:45

Kako god koga! Kod Vas ima sigurno! Obidjite terene kako treba pa vidite stvarno stanje! Nemojte se samo slikati i praviti reklamu sebi, to narod ne moze rucati!

ODGOVORITE
Name

JovanBL

28.05.2014 05:53

Premijerka odgovara na pitanje sta ima kod nje! Ovo sa stvarnim stanjem nema veze! Da li je Vlada svjesna da hrane nije bilo dovoljno ni prije ove situacije? Ocigledno da nije, a i zasto bi. Svi smo se vec navikli da oni misle isključivo o sebi, a za narod ih bas briga!

ODGOVORITE
Name

Marijana

28.05.2014 07:03

Za vas mozda ima, ali isto tako ima naroda koji nema. Ali, uostalom, briga vas za narod. Jedino što ste doprinijeli u ovoj teskoj situaciji je reklamiranje. Bruka Vlade RS!

ODGOVORITE
Name

Lijevčan

28.05.2014 07:35

Sa svojim lažima ste napravili novi potop...

ODGOVORITE