Stroga kontrola na ulazu u Krepšić i Vučilovac

Sva lica koja budu ulazila u brčanska naselja Krepšić i Vučilovac od danas će biti podvrgnuta strogoj kontroli dežurnih ekipa da bi bilo spriječeno iznošenje ili unošenje raznih stvari i preduprijeđen nastanak zaraznih bolesti, zaključila je Vlada distrikta.

Bosna i Hercegovina 25.05.2014 | 14:03
Stroga kontrola na ulazu u Krepšić i Vučilovac

U dežurnim ekipama, koje budu kontrolisale ulazak u ova dva naselja, biće i pripadnici policije, sanitarne inspekcije i ljekari.

Šef Vladinog Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Anđa Nikolić rekla je da je epidemiološka situacija na području distrikta i dalje stabilna, ali da u narednih pet dana slijedi kritičan period.

Gradonačelnik Brčkog Anto Domić rekao je da se ne preporučuje ljudima da duže vremena borave u Krepšiću.

Glavni inspektor distrikta Senada Garić rekla je da je sinoć otpremljeno više od dvije i po tone uginulih životinja u kafileriju u Inđiju, odnosno da je u posljednja dva dana pronađeno i odvezeno više od četiri tone životinjskih leševa.

Kada je riječ o stanovništvu evakuisanom sa ugroženih područja, šef Odjeljenja za raseljena lica, izbjeglice i stambena pitanja Rifet Mujanović rekao je da se većina smještenih u sportskoj sali Gimnazije "Vaso Pelagić" protivi da budu premješteni na drugo mjesto.

On je dodao da će, ukoliko pristanu, u naredna četiri dana biti premješteni u tri dvoiposobna i u četiri manja stana na području distrikta.

Vlada distrikta na današnjem vanrednom zasjedanju upoznata je sa zahtjevom Svjetske banke, Evropske komisije i UN za davanje saglasnosti na utvrđivanje metodologije za procjenu šteta od poplava.

Vodostaj Save na području distrikta danas je opao za 20-ak centimetara u odnosu na juče.

Komentari / 0

Ostavite komentar