Šamac: Opšta mobilizacija stanovništva

Štab za vanredne situacije u Šamcu naredio je mobilizaciju radno-sposobnog stanovništva na području opštine radi čišćenja poplavljenih područja.

Republika Srpska 25.05.2014 | 17:41
Šamac: Opšta mobilizacija stanovništva

Naredba se odnosi na muškarce od 18 do 60 godina i na žene od 18 do 55 godina.Prema ovoj naredbi, vrši se i mobilizacija traktora, mašina i drugih radnih vozila koja su vlasništvo građana.

Za provođenje naredbe zaduženi su članovi Štaba kojima će asistenciju pružiti službenici Policijske stanice Šamac i pripadnici Oružanih snaga BiH.

Predsjednici savjeta mjesnih zajednica obaviješteni su da prilikom trebovanja i podjele hrane za mjesne zajednice vode računa da u skladu sa naredbom o mobilizaciji hranu ne dostavljaju radno-sposobnom stanovništvu koje nije angažovano na čišćenju opštine.

Trebovanje i podjela isključivo će biti vršena za potrebe djece i radno-nesposobnog stanovništva.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Mudro

25.05.2014 14:06

Ovako smo mi na Neretvi.Poceli mi gume da jedemo sa svabskog kamiona kad naidje Tito i kaze:"sta radite to?Ostavite gume ranjenicima vi zdravi mozete i felge jesti".Niti cu cistiti tudje,niti mi treba vasa hrna.Od..te od mene samo.

ODGOVORITE
Name

ihhhh

25.05.2014 14:10

Koliko imate ljudi sto iz budzeta primaju platu da rade ovo. Sto ih ne natjerate da bar jednom zarade platu? Vojska, policija, razne sluzbe za puteve, komunalci, komunalna policija, parking servisi, razna obezbedjenje... Opstinari neka idu cistiti. Samo narod znate tjerati.

ODGOVORITE
Name

Sram vas bilo

25.05.2014 16:47

Za velike projekte i masne provizije angažuju se tajkunske firme. A sada kada treba raditi džaba neka radi narod. Pošaljite Stankovića i sve one koji su ubirali pinku za vađenje šljunka iz korita rijeke Bosne i Save pa neka oni raščišćavaju. Kada bi izdvojili samo 1 promil od onoga što su pokrali Šamac bi bio Banjaluka. Sram vas bilo.

ODGOVORITE
Name

Za ihhhh

25.05.2014 16:49

Ihhhh je jedan veliki besposlicar i bitanga. Sram te bilo. Pa svi tamo i rade,i vojska, policija, studenti. Samo ti ne radis. Otidji u Samac i daj svoj doprinos umjesto sto kritikujes, a ni ne znas sta se tamo desava.

ODGOVORITE