Ne miruje klizište u Malom Zvorniku

Klizište kod Malog Zvornika ne miruje i prekinut je put Loznica-Ljubovija- Bajina Bašta, te će biti izgrađen put oko Malog Zvornika u dužini od 11 kilometara.

Srbija 23.05.2014 | 22:11
Ne miruje klizište u Malom Zvorniku

"Radi se na alternativnom pravcu oko Malog Zvornika, urađeno je pet od 11 kilometara ukupne dužine puta, a već sutra dolazi inženjerska jedinica Vojske Srbije sa mehanizacijom i put će biti osposobljen za svaku vrstu saobraćaja", rekao je  predsednik opštine Mali Zvornik Dragan Bogićević.

Direktor JP "Drina" iz Malog Zvornika i član Opštinskog štaba za vanredne situacije Boško Janković objasnio je da je ogromna količina zemlje, koja se sručila sa kližištem, pretila da zatvori Drinu, ali da je uz pomoć MUP-a i SAJ-a najveći deo zemlje i raznog materijala raščišćen.

Kada je reč o samom klizistu, situacija se delimično komplikuje. Zbog promene kretanja podzemnih voda, kako je objasnio, došlo je do vraćanja prethodne vode, koja je juče počela da se muti što govori o tome da se neštao dešava u klizištu - ili se sleže ili priprema neki novi pokret.

"Ne znamo šta se dešava sa klizištem, jer je teren nepristupačan. Verovatno se malo smiruje, ali za sutra se najavljuje ozbiljnija kiša koja može da napravi veći problem i donese vodu na samom klizištu i terenu iznad, što može pokrenuti nove količine zemlje", upozorava Janković.

On dodaje da se na tom delu saobraćaj odvija na sopstvenu odgovornost i to samo za snabdevanje opštine jer, kako kaže, "namera je da omogućimo da opština živi".

Bogićević je apelovao na ljude dobre volje, kompanije i državu da pomognu ugroženom stanovništvu, pre svega u dizel gorivu i benzinu, jer, kako je rekao, dnevno se troši 3,5 tone dizela.

Takođe, on je apelovao da se u Mali Zvornik više kao humanitarna pomoć ne šalju životne namirnice koje su lako kvarljive jer nemaju kapacitete za smeštaj takve robe.

Komentari / 0

Ostavite komentar