Radojičić: U nepogodama neophodna bolja koordinacija

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić izjavio je danas u Brčkom da su katastrofalne poplave, koje su pogodile BiH, upozorenje da je u situacijama elementarnih nepogoda potrebno da se uspostavi određeni nivo koordinacije kako među entitetima, tako i između lokalnih zajednica.

Republika Srpska 23.05.2014 | 16:09
Radojičić: U nepogodama neophodna bolja koordinacija

On je upozorio da u ovakvim situacijama, upravo zbog nedostatka dobre koordinacije u rješavanju problema, jednostrano preduzete radnje mogu jednoj lokalnoj zajednici da pomažu, a drugoj da odmažu.

Radojičić se danas u Brčkom u odvojenim susretima sa predsjednikom brčanskog parlamenta Đorđom Kojićem i gradonačelnikom Brčkog Antom Domićem upoznao o situaciji na području dijelova distrikta koji su pogođeni poplavama.

"Predstoji nam da sagledamo u kojim će segmentima djelovanja biti neophodno uspostaviti posebnu koordinaciju između entiteta i distrikta. Moraćemo zajednički da djelujemo svi u BiH i u pogledu obezbjeđenja donacija za saniranje šteta", rekao je Radojičić u Brčkom novinarima nakon sastanaka.

On je podsjetio da je u 20 opština u Srpskoj proglašena vanredna situacija, te napomenuo da je u tim lokalnim zajednicama štetu od poplava pretrpilo oko 85 odsto stanovnika.

"Razmjere šteta su, bez uveličavanja, na nivou ratne kataklizme", ocijenio je Radojičić.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Kojić naglasio je da poslije prve faze spašavanja ljudi, stoke i materijanih dobara, predstoji možda i teža faza - zbrinjavanje porodica koje su ostale bez krova nad glavom.

Domić je na konferenciji za novinare rekao da je u naselju Vučilovac 280 kuća pod vodom, u Krepšiću pedesetak, uništene su ogromne poljoprivredne površine pod pšenicom, kukurozom i drugim žitaricama i povrtlarskim kulturama.

 

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Dule

23.05.2014 14:12

Eh to reci prvo svom sefu koji je i tebe ponizio s tim da moras sve da slusas sta kaze bas kao da te rodio. Sramota Igore za tebe postali ste isti kao Veliki Baja. DIKTATOR.

ODGOVORITE
Name

slucajno_tu

23.05.2014 14:16

Ako misle svi narodi bolje da zive nama je potrebna bolja koordinacija na svim poljima ne samo sto se tice elementarnih nepohoda, ali izgleda da mora sve da propadne da bi neki shvatili da nas huskanje od strane politicara sa svih strana samo vodi u propast i na kraju nestanak.

ODGOVORITE
Name

Nikola91

23.05.2014 14:21

Možda koordinacija ne bi izostala kada bi vi u tim trenucima ostavili politiku po strani...

ODGOVORITE
Name

Mrki

23.05.2014 14:47

Jasno je svima da je potrebna što bolja koordinacija. Žalost je u tome što ste iskoristili ovu nesreću i stradanje ''običnih ljudi'', za međustranački obračun - mislim generalno na političke stranke u Republici Srpaskoj. Prestanite sa tim i okrenite se spašavanju ''običnih ljudi''.

ODGOVORITE
Name

Cane

23.05.2014 14:53

Preedsjedniče, evo formule za uspješnu koordinaciju: Država-Entitet(I)-Lokalna(e)zajednica(e).Samo je problem što Baja neće ništa što u sebi nosi ime BiH. Kao da je Republika Srpska u Rusiji..

ODGOVORITE
Name

Papagaj

23.05.2014 15:07

Svaki narod ima vođu kakvog zaslužuje! A šta je to bosanskohercegovački narod kod Boga zgriješio?

ODGOVORITE
Name

Juzno Voce

23.05.2014 15:45

Imate vi bolju kordinaciju kada je kradja sopstvenog naroda u pitanju!!!

ODGOVORITE
Name

Mi sami

23.05.2014 16:03

E moj Igore. Dok nekima dodje iz d...ta u glavu bice kasno.Čitajte bar sta vam ovde narod kuca, pa razmislite o tome. Vlast u kojoj ucestvujes pojma nema niti sta radi niti sta ce raditi. Ljudi vi ste prazna ljustura. Nula. Nista.

ODGOVORITE
Name

Md

23.05.2014 17:08

Dobro jutro Igore ovaj se izgleda sad probudio,poplave su vec prosle a ti se sad sjetio da je moglo bolje,ja mislim da ste vi utrtili vidio je narod ovaj put kako ste sposobni i odgovorni, pa sad nesto kao i vi da laprdate

ODGOVORITE
Name

Самсон

23.05.2014 18:32

Ова луперда од човика не иде у РС Бијељина је јаране 40км даље.Изгледа немате муда пред Мићу изаћи јер нисте урадили ништа а он се бар бори са народом против зла.Ал изгледа да сте нам ви највеће зло које нас је снашло.Већег полтрона и гмизавца нема од овог Радојичића.Марш битанго из мог живота.

ODGOVORITE