U kući pronađena mrtva porodica

Nezapamćeni zločin šokirao Novu Gradišku u Hrvatskoj, mrtvi nađeni ratni vojni invalid Srećko Žirovčić (44), njegova supruga Ala (34) i sin (1,5).

Region 23.05.2014 | 10:50
U kući pronađena mrtva porodica

Sumnja se da je Žirovčić najprije ubio članove svoje porodice, a zatim i sebe. Još, međutim, nema nikakvih informacija o tome na koji je način presudio sebi i svojoj porodici niti šta ga je navelo na taj monstruozni čin.

Kako navode hrvatski mediji riječ je o nekadašnjem pripadniku 121. novogradiške brigade HV-a koji je primao vojnu penziju ali je, navodno, bio opterećen dugovima, pa se preselio u majčinu kuću.

"Strašno je to što se dogodilo. Pa šta im je krivo jadno dijete? Tako nešto nije mogla učiniti normalna osoba", kažu su Novogradiščani.

Srećku je ovo treći brak. Ima još dvoje djece iz prvog i jedno iz drugog braka. O pronalasku tri beživotna tijela u kući u novogradiškom naselju Slavča policiju je danas oko 16 sati obavijestio Srećkov najstariji sin (20), koji je bio zgrožen stravičnim prizorom.

Prema nezvaničnim informacijama, tela članova nesrećne porodice u kući su ležala čak tri nedelje. Komšijama ništa nije bilo sumnjivo, jer je Srećkova majka Vera, koja je navodno psihički bolesna, govorila kako su njih troje otišli u Moldaviju.

Klupko se počelo odmotavati tek kada je iz kuće počeo dopirati strašan smrad. Naložena je obdukciju sva tri tijela nakon koje će se znati tačan uzrok smrti članova ove porodice.

Od Srećkovih nekadašnjih saboraca "Večernji list" saznaje kako je supruga Ala, inače Moldavka koja je povremeno radila u Italiji, navodno čak bila i trudna.

"Zaista mi nije jasno šta je Srećka moglo navesti na takav čin. Znam ga kao dobrog i normalnog čovjeka, nikada ne bih pomislio da je psihički rastrojen ili tako nešto", rekao je Žirovčićev nekadašnji saborac.
Navodno je Žirovčić iza sebe ostavio i oproštajno pismo, ali tu informaciju niko nije mogao da potvrdi, navodi "Večernji list".

Komentari / 0

Ostavite komentar