Nema opasnosti od daljeg izlivanja rijeka

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić istakao je da se vodostaji rijeka, koje su plavile Republiku Srpsku, blago povlače i da više nema opasanosti od dodatnog izlivanja rijeka, čime je u Srpskoj prošla prva faza ugroženosti od poplava.

 

Republika Srpska 22.05.2014 | 13:50
Nema opasnosti od daljeg izlivanja rijeka

"Još ima područja koja su podvodom i iz kojih se ona jako sporo povlači. To su prije svega opština Šamac i bijeljinska sela nizvodno prema Rači, Brodac,Batkovići, Ostojićevo, Velino Selo, sve do granice sa Srbijom",rekao je Jovičić na vanrednoj konferenciji za novinare u Banjaluci.On ističe da je u Doboju na terenu veliki broj teretnih vozila anagažovanih na čišćenju grada, kao i utovarivača, a angažovan je i veliki broj cisterni za pranje ulica.

"U prethodna dva dana očistili smo veliki dio grada, a očekujemo da ćemo do sutra iz grada izvući sav kabasti otpad, očistiti veći dio ulica, nakon čega kreće dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija", rekao je Jovičić. Dio terentnih vozila,kaže Jovičić, danas će biti upućen na područje Šamca, kako bi krenuli u asanaciju terena sa koga se voda povukla.

Jovičić je napomenuo da će danas održati sastanak sa ministrima zdravlja i socijalne zaštite i poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, s ciljem da se formiraju stručne ekipe koje će raditi na brzom otklanjanju uginule stoke na području Semberije, formiranju animalnih grobnica i sklanjanja leševa, kako ne bi došlo do zaraze.

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

UG

22.05.2014 11:53

Naprijed ministre, ponos si UG .

ODGOVORITE
Name

Rab Boziji

22.05.2014 12:03

Jovicicu, dobar si, ali si na pogresnoj strani koja broji 10 porodica ...

ODGOVORITE
Name

Alan Ford

22.05.2014 13:24

Jedina svijetla tacka vlade je ovaj ministar Jovicic. Rijetko posten covjek, ali definitivno na pogresnoj strani.

ODGOVORITE
Name

C.CAPAJEBO

22.05.2014 15:56

Nek si ti sebi i Čubriu izlio pare od nabavke službenih automobila i kupio stan kod Malbaše u Banjaluci :-D!!! Iskrivila ti se i usta od laganja :-D!

ODGOVORITE