Dosljedno provoditi zakon

Grad Trebinje povećao je stopu poreza na nepokretnosti za ovu godinu sa 0,1 odsto na 0,25 odrsto, što je Poreska uprava Republike Srpske primjenila, jer je kao nadležna institucija dužna da dosljedno provodi zakonske odredbe i postupa prema odlukama lokalnih zajednica koje su dostavljene u predviđenom roku.

Republika Srpska 21.05.2014 | 12:25
Dosljedno provoditi zakon

"Dospjela obaveza po izdatim poreskim računima za Trebinje za 2013. godinu iznosi 409.928 KM, a ne više od 900.000 KM kako je izjavio gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, od čega je naplaćeno 375.165 KM ili više od 91 odsto, što Trebinje svrstava u lokalne zajednice sa najboljim procentom naplate poreza na nepokretnosti", saopšteno je iz Poreske uprave Republike Srpske.

Iz Poreske uprave napominju da su kao servis lokalnih zajednica u prikupljanju poreza ne nepokretnosti dužni da upozore da svaki javni poziv koji može da ugrozi poresku disciplinu, kao što je bio poziv Vučurevića svojim sugrađanima - "platite onoliko koliko ste platili i prošle godine, a ja stojim iza toga da niko neće biti tužen i kažnjavan" - ima direktan negativan efekat na budžet lokalnih zajednica, kojima ovaj prihod pripada u 100 odstotnom iznosu.

U saopštenju se ističe i da će Poreska uprava Republike Srpske porez na nepokretnosti za ovu godinu naplaćivati u skladu sa poreskim računima za 2014. godinu.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Md

22.05.2014 07:53

Kako ima zakona jad država treba da naplati a mi kad trebamo nesto nema nigdje nikoga da zna sta da se radi

ODGOVORITE