Mali: Učinili smo sve što smo mogli

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da Beograd spremno čeka plavni talas Save, koji bi poplavni vrh trebalo da dostigne za neredni vikend.

Srbija 19.05.2014 | 21:31
Mali: Učinili smo sve što smo mogli

On je izjavio da je u zaštitne bedeme na 12 kilometara obale Save kroz Beograd postavljeno 300.000 džakova pijeska i da je visina zaštitnog nasipa za pola metra viša od istorijskog maksimuma Save.

"Spremni smo da reagujemo. Imamo 50.000 džakova u zalihama. Pratimo situaciju, učinili smo sve što smo mogli", izjavio je Mali.

Sava u Beogradu, prema izvještaju Voda Beograd raste za dva centimetra na čas.

Vanredna situacija od poplava biće, kako je najavljeno, proglašena sutra.

Vrh plavnog talasa očekuje se u nedjelju, 25. maja.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Aleksandar

19.05.2014 20:33

Englezi su za evakuaciju svojih vojnika organizovali sve sto moze ploviti a mi u kafice i brigo moja predji na drugoga. Tako je to kod nas ispadamo pred svetom glupi a nije tako, pametan smo mi narod samo nam niko ne veruje. Napred Srbijo i Beograde niste se pokorili ni pred vecim nedacama stara poslovica kaze Samo Sloga Srbin Spasava, a ne price i obecanj i ocekivanje da drugi urade nas posao. Pozdrav Srbskoj omladini i ja sam tri puta radio besplatno na radnim akcijama u Jugoslaviji. Pozdrav svima Kapetan duge plovidbe iz Kneza Milosa, Beograd.

ODGOVORITE