SP u hokeju: Rusi dominiraju

Rusi nastavljaju uništavati svoje protivnike na Svjetskom prvenstvu u Bjelorusiji. U četiri utakmice su osvojili maksimalnih 12 bodova uz gol razliku 22:5. Iako do kraja grupne faze takmičenja ima još dosta da se igra, teško da će Rusi ispustiti prvo mjesto s obzirom na šest bodova prednosti u odnosu na Amerikance, Letonce i Bjeloruse u ovom trenutku.

Ostali sportovi 15.05.2014 | 17:08
SP u hokeju: Rusi dominiraju

Kazahstan naravno nije imao šanse. Sergej Plotnikov je bio sjajan uz dva gola dodao je i dvije asistencije. Četiri boda je imao i Tihonov (1+3), dok je Zaripov uz dvije asistencije, dao i jedan gol.
Rusi su slavili 7:2, a golman Kazahstana je imao čak 40 odbrana.

Švajcarci su u četvrtoj utakmici uspjeli stići do prve pobjede. Za pet minuta u drugoj dionici Holenštajn i Romi su osigurali svojoj reprezentaciji dva gola prednosti. Openhajmer je drugim golom na vrijeme vratio Njemačku, ali su u posljednjih dvadeset minuta mreže mirovale.

U grupi A slavili su Česi i Slovaci. Jirži Sekac i Jaromir Jagr su po jednom savladali Belisima, Italijani su svega 11 puta zaprijetili Salaku. Norvežani su u dva dana dva puta izgubili. Do 40. minuta utakmica je bila otvorena a onda su Slovaci sa dva gola Nađija i Miklika stigli do pobjede 5:2. Ovom pobjedom Slovaci su se vratili u život, opet su u konkurenciji za četvrtfinale.


Grupa A:
Slovačka - Norveška 5:2
Češka - Italija 2:0

Grupa B:
Švajcarska - Njemačka 3:2
Rusija - Kazahstan 7:2

Komentari / 0

Ostavite komentar