Voda na ulicama Bijeljine (VIDEO)

Kapacitet kišne kanalizacije u Bijeljini nije dovoljan da primi ogromnu količinu vode koja se danas sa ulica uklanja uz pomoć dvije cisterne i specijalnog vozila "VOMA", rekao je načelnik gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne  sredine Milenko Vićanović.

Republika Srpska 14.05.2014 | 16:18
Voda na ulicama Bijeljine (VIDEO)

Prema njegovim riječima, situacija je najteža u Račanskoj ulici, a za sada nema dojava građana o poplavljenim stambenim objektima.

Zbog obilnih padavina dvije pumpe u gradu rade bez prestanka i punim kapacitetom kako bi se spriječilo plavljenje ulica.

Vićanović kaže da su službe Komunalnog odjeljenja juče otklonile problem u naselju Kovačići, gdje je tokom prošlih obilnih padavina početkom maja voda izvukla šljunak ispod asfaltnog puta ka gradu.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kovačići Slaviša Milošević rekao je da je ovaj problem riješen, ali da su nove padavine stvorile danas i nove probleme, jer putem kroz naselje koje se nalazi na brdu,
dužinom od 1,2 kilometra, teče voda čija je visina 20 centimetara.

"Oko 90 kuća je zbog vode na putu odsječeno od najbližeg prilaza gradu i djeca u škole i odrasli na posao moraju da idu obilaznim putem, prelazeći 16 umjesto dva kilometra puta", naveo je Milošević.

Prema njegovim riječima, uz višegodišnji problem obodnog kanala u Kovačićima, koji izliva na saobraćajnicu, dodatni problem stvaraju sami mještani koji su zatrpali šančeve, kanale uz puteve na prilazima svojim imanjima, zbog čega se voda sliva putem.

Pomoć gradskih vlasti traže, ali je ne dobijaju, vlasnici vikendica u naselju Popovi kažu da rijeka Drina svakoga dana "odnese" gotovo dunum zemlje.

Jedan od vlasnika vikendice u ovom naselju Vladimir Mitrović rekao je da im je potrebno pet do 10 kamiona kamena, mehanizaciju imaju, kako bi spriječili da rijeka svojim udarima iskida obalu i uništi 15 imanja i kuća.

Komentari / 0

Ostavite komentar