Vučićeva posjeta - unapređenje odnosa

Srpski član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ocijenio je da posjeta premijera Srbije Aleksandra Vučića BiH predstavlja dalje unapređenje dobrih odnosa.

Bosna i Hercegovina 13.05.2014 | 07:21
Vučićeva posjeta - unapređenje odnosa

"Kažem o daljem, jer nije Vučić prvi premijer Srbije koji dolazi u BiH. Mislim da je sada period kada možemo samo poboljšavati odnose. Ima razloga da dođe svaki premijer Srbije u BiH. U BiH živi srpski narod, koji je konstitutivni ovdje i svako ko u Beogradu drži do svog digniteta dolaziće i voditi računa o svima u BiH, naravno i o srpskom narodu", rekao je Radmanović.

On je ocijenio da će, ko god bude na vlasti u Srbiji, uvijek voditi računa o Srpskoj, jer je Srbija garant Dejtonskog mirovnog sporazuma.

"Siguran sam da će se specijalne paralelne veze Srbije i Srpske nastaviti i još čvršće razvijati", rekao je Radmanović, izrazivši uvjerenje da će u narednom periodu Vučić kao premijer Srbije doći i u posjetu Srpskoj.

Govoreći o Vučićevom dosadašnjem radu, Radmanović je podsjetio da je on snažno ušao u borbu protiv kriminala, što je pokazatelj i ostalima kako bi to trebalo da se radi.

"Borba protiv kriminala traje i u BiH, ali na različite načine. Mi smo prije nego Srbija i neki drugi išli na reformu pravosuđa, koja je dobrim dijelom završena kao što su neki stranci sugerisali, ali nismo uspjeli u potpunosti da osposobimo pravosuđe da ide u konačnu bitku sa kriminalom i korupcijom", napomenuo je Radmanović.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Vjera

13.05.2014 06:23

E Boze moj dragi!!!! Kazu vole nas braca preko Drine..... Jeste, vole, da bi dao Bog da tako niko nikoga ne voli kao sto oni nas vole. Sto nije prvo posjetio Republiku Srpsku?

ODGOVORITE