Srpska je pozitivna za investicije

Valerij Arapov, generalni direktor ruske kompanije "Kerinženjering", koja je vlasnik "Elektroinženjeringa" iz Banjaluke i "Engergoinvesta-Elektroenergetska oprema" iz Istočnog Sarajeva, izjavio je da se njegova kompanija odlučila za investiranje u Republiku Srpsku zbog izuzetno povoljnih uslova za investiranje i transparentnosti postupka.

Republika Srpska 12.05.2014 | 19:56
Srpska je pozitivna za investicije

"Jedan od razloga je i jednostavna birokratska procedura u Republici Srpskoj. Ona je regulisana na takav način da nismo imali nikakvih poteškoća i svi eventualni problemi koji bi mogli nastati u bilo kojoj
državi na svijetu ovdje su bili svedeni na minimum", rekao je Arapov novinarima na Sajmu tehnike u Beogradu.

On je istakao da njegova kompanija nastoji da svoje partnere u Rusiji informiše da je "Republika Srpska jedna pozitivna sredina, koja rado dočekuje investicije, pametne investicije, koje imaju smisao i koje mogu da funkcionišu i da se razvijaju".

Govoreći o motivima da ulaže u Republiku Srpsku Arapov je naveo da je "Kerinženjering" kompanija koja posluje na tržištu Rusije i bavi se inženjeringom i izgradnjom elektrostanica, trafo-stanica i
elektroenergetskih objekata, ali joj je nedostajao kvalitetni proizvođač opreme.

"U tom smislu Vlada Republike Srpske i čitavo rukovodstvo Srpske izašlo nam je u susret i ponudilo toliko dobre uslove za nas da nismo mogli da odbijemo, pogotovo kada smo vidjeli o kojoj je fabrici riječ, jer je to kompanija koja ima ogromnu istoriju i potencijal i bila bi velika šteta da se pusti da propadne", rekao je Arapov.

Napominjući da "Kerinženjering" ima mnogo poslova u Ruskoj Federaciji, Arapov je ukazao da je u takvim okolnostima vrlo važno imati iza sebe sigurnog i kvalitetnog proizvođača opreme.

Arapov je istakao da će se proizvodi fabrike iz Istočnog Sarajeva svakao naći na tržištu Ruske Federacije i biti instalirani u energetske sisteme u Ruskoj Federaciji i ostalim država bivšeg Sovjetskog Saveza.

On je naveo da kompanija "Kerinženjering" već duži period pregovara sa mnogim i državnim i privatnim kompanijama, preko kojih namjeravaju da uđu na tržišta tih zemalja i instaliraju svoju opremu.

"Imamo jako kvalitetan proizvod koji odgovara najstrožim svjetskim zahtjevima i standardima i Ruske Federacije, EU i ostalih zemalja širom svijeta i tvrdimo da danas mi u Republici Srpskoj pravimo proizvod koji je apsolutno po svim parametrima konkurentan svjetskim proizvođačima kao što su Simens, ABB, Alstom", poručio je Arapov.

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

baja

12.05.2014 19:37

Da da to su braca rusi !!

ODGOVORITE
Name

KATARZA

12.05.2014 19:56

Ko je kome sada dao kilogram zlata u ovoj kombinaciji:))))???

ODGOVORITE